Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Valutiștii și comercianții „la negru” de telefoane mobile în vizorul poliției

0 243

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice intensifică acțiunile pentru protejarea populației împotriva activităților comerciale ilicite. Ca urmare s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 35000 lei, s-au ridicat în vederea confiscării telefoane mobile în valoare de 10.000 de lei și s-au confiscat în numerar sumele de 1000 de euro și 230 lei.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cei ai Poliției Municipiului Bistrița – Biroul de Investigații Criminale și Serviciul de Acțiuni Speciale au organizat și desfășurat acțiuni pe linia schimbului ilegal de valută, pe raza orașului Bistrița. Astfel, polițiștii bistrițeni au efectuat controale în toate zonele din municipiu în care sunt semnalate astfel de fapte, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10000 lei. Totodată, au fost confiscate în numerar sumele de 1000 de euro și 230 lei.

De asemenea, tot în această săptămână, polițiștii au intensificat acțiunile menite să verifice corectitudinea înregistrărilor pe aparatele electronice de marcat fiscale, comercializarea legumelor și fructelor, verificarea provenienței mărfurilor și stabilirea realității provenienței mărfurilor comercializate, precum și combaterea schimbului ilegal de valută. Astfel, cu ocazia controalelor și a verificărilor de specialitate efectuate împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Beclean, la agenți economici, persoane juridice sau persoane fizice care desfășoară activități comerciale, polițiștii au constatat și aplicat 12 sancțiuni contravenționale conform legii 12/1991 și o sancțiune conform OUG 28/1999, în valoare totală de 25 000 lei.

 

Totodată au fost ridicate în vederea confiscării 7 telefoane mobile, în valoare de aproximativ 10000 lei, care erau expuse spre vânzare, fără să aibă documente de proveniență legală.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More