Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vameșii din Oradea au ieșit în stradă, protestând pentru mutarea sediului la Cluj-Napoca

0 58

Mang_si_Directia_Vamala-oradea

Aproape 50 de angajați ai Direcției Vamale Oradea au ieșit azi în stradă, în cadrul unui protest în fața Prefecturii Bihor.

Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că sediul Regionalei Vamale a fost mutat la Cluj-Napoca. Angajații Direcției Vamale Oradea se tem că își vor pierde locurile de muncă după mutarea sediului și spun că nu sunt dispuși să se mute la Cluj.

Situația tensionată de la Oradea a început încă din urmă cu o lună de zile. Atunci, vameșii au ieșit în stradă protestând pentru același lucru, însă la acel moment au primit asigurări din partea autorităților locale că desființarea Direcției Vamale Oradea va fi amânată.

Acum, însă, au fost anunțați că sediul instituției va fi mutat la CLuj-Napoca începând cu 20 octombrie.

Potrivit deciziei ANAF, angajații Direcției Vamale Oradea sunt obligați să se mute nu doar cu serviciu, dar și cu domiciliul și familiile la Cluj-Napoca, ceea ce pentru majoritatea dintre ei este inacceptabil. ei spun că au familii și rude la Oradea și nu vor să plece.

Dacă refuză mutarea, însă, își pot pierde locurile de muncă, ceea ce reprezintă un alt dezavantaj major.

În luna august a acestui an, la precedentul protest în stradă al salariaților, aceștia au primit asigurări că mutarea va fi amânată cel puțin până anul viitor. Însă, după ce tocmai ei au dat în judecată ANAF pentru această decizie, instituția a stabilit termenul de mutare a sediului pentru 20 octombrie.

Foto: ebihoreanul.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More