Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vânzările promoționale de sezon, verificate de către inspectorii OPC

0 49

reduceri-magazin

Mai mulți operatori economici, în special magazine de îmbrăcăminte și încălțăminte, au fost vizați de controlul comisarilor de la Protecția Consumatorilor, care au verificat dacă aceștia respectă legislația cu privire la vânzările promoționale.

Zece operatori economici au fost verificați în Zalău, pe parcursul lunii februarie, trei dintre aceștia fiind sancționați pentru că nu respectau reglementările cu privire la vânzările de produse la preț redus.

Astfel, printre neregulile descoperite de către comisarii de la Protecția Consumatorilor se află neafișarea precizării ”în limita stocului disponibil”, sau a precizării perioadei în care vânzările la preț redus sunt valabile.

În urma controlului efectuat de inspectorii OPC, doi comercianți au fost sancționați cu avertisment, iar unul cu amendă de 3.000 de lei.

Potrivit reglementărilor în vigoare, magazinele au obligativitatea de a afișa informații cu privire la ofertele promoționale.

“Clientul trebuie să fie informat cu privire la aceste aspecte. Dacă stă la rând să-şi achiziţioneze un anumit obiect sau articol de îmbrăcăminte la preţ redus şi în magazinul respectiv este a afişată informaţia cu privire la perioada de valabilitate a promoţiei, stocul produselor aflate la reducere trebuie să fie valabil până la terminarea promoţiei. De asemenea, pentru a nu sta degeaba la rând să-şi cumpere un produs cu preţ redus, trebuie afişată informaţia – în limita stocului disponibil”, a precizat Dorina Rednic, comisar şef adjunct la CJPC Sălaj, potrivit magazinsalajean.ro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More