Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vară plină pentru cercetașii dejeni. Ce activități au în derulare

0 93

Vara acestui an este una plină de activități pentru cercetașii dejeni, care au participat și vor mai lua parte la mai multe evenimente împreună cu cercetași din toată țara, iar în septembrie, la Dej, vă așteaptă la o nouă ediție de ”Evadare în parc”.

Cupa Izvoarelor 2017

În perioada 22-25 iunie 2017, un grup de cercetași dejeni a participat la Cupa Izvoarelor ediția a XX-a care s-a desfășurat în Bărbătești, județul Vâlcea și a reunite peste 400 de persoane.

 Mainstreaming Diversity and Inclusion, Bosnia și Herzegovina

În perioada 13-16 iulie 2017, Adrian Marton a participat la stagiul de formare (Formare de formatori) Mainstreaming Diversity and Inclusion în Bosnia și Herzegovina, împreună cu alți trei cercetași români.

Scopul proiectului a fost de a integra și dezvolta activități de diversitatea și incluziune socială în cadrul celor 6 organizații balcanice (România, Bosnia și Herzegovina, Croatia, Macedonia, Muntenegru și Serbia), folosind ca model bunele practici ale cercetașilor din Belgia și Luxemburg.

Această colaborare a apărut în urma campaniei “Scouting Without Barriers”, implementată de Regiunea Europeană în ultimul trimestru, organizațiile partenere dorind să continue dezvoltarea acestei direcții, fiind recunoscută nevoia de a fi mai deschise, inclusive și de a oferi un mediu sigur tuturor.

1800 de tineri Schimbă Perspectiva! la RoJAM 2.0 17 – cea de-a șasea jamboree națională a Cercetașilor României sub Înaltul Patronaj al Președinției României

Timp de 10 zile, în perioada 4 -15 august 2017 , 1 800 de tineri din toate colțurile țării, dar și din afara acesteia își vor construi un oraș propriu în mijlocul naturii, la Cristian, în județul Brașov.

Prin cele 200 de activități organizate, RoJAM2.0 17 își propune să creeze un program orientat spre stimularea educației pentru știință și tehnologie, identificarea de soluții pentru dezvoltarea durabilă a comunităților locale precum și pe încurajarea și promovarea diversității în societatea românească.

Din Dej vor participa la acest eveniment 10 persoane, atât în staff cât și ca participanți, datorită sprijinului acordat de sponsorul Trespass România.

Câmpul de vară al Temerarilor 2017

În perioada 24-31 august, temerarii dejeni însoțiți de către adulți vor campa în Lunca Ilvei, județul Bistrița Năsăud.

Aici vor desfășura timp de 8 zile activități sociale, de aventură, creație și cultură,științifice, de leadership. Vom urmări atingerea tuturor ariilor de dezvoltare individual: fizică, intelectuală, socială, afectivă, spirituală şi a caracterului.

Activitatea se va desfășura în Dej (pregătire și evaluare) și în Lunca Ilvei (implementare).

Comunitatea locală din zonă prin Primăria comunei Lunca Ilvei, Ocolul Silvic Valea Ilvei, Eliezer Prod Lunca Ilvei și Casa Alexandra se implică în realizarea acestui eveniment sprijinindu organizatorii cu cele necesare.

Activitatea beneficiază de finanțare din partea Consiliului Local Dej prin proiectul „Cercetași implicați și dedicați comunității!” și de sprijinul Primăriei Dej și a sponsorului Trespass România.

Evadare în Parc 2017

În septembrie, cercetașii pregătesc pentru dejeni evenimentul Evadare în Parc, eveniment binecunoscut de către dejeni și dedicat în special tinerilor. Organizatorii speră să ofere participanților activități de neuitat și să adune un număr cât mai mare da ”evadați”.

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More