Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vasile Roman (101 ani) a primit Emblema de Onoare a Armatei României FOTO/VIDEO

0 150

Ioan Vasile Roman - Dej (2)

Maiorul în retragere Ioan Vasile Roman, în vârstă de 101 ani, a primit astăzi Emblema de Onoare a Armatei României, conferită de Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Evenimentul a avut loc în Cimitirul de pe Dealul Florilor din Dej, la Monumentul Eroilor, unde astăzi a fost marcată Ziua Eroilor Neamului. Ca semn de apreciere, prețuire și cinstire, Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa i-a fost conferit maiorului în retragere Ioan Vasile Roman ”Emblema de Onoare a Armatei României”.

Maiorul în retragere Ioan Vasile Roman s-a născut la data de 22 februarie 1913 în localitatea clujeană Sânnicoară. Acesta este absolventul Școlii de Subofițeri de Infanterie Brașov, promiția 1938.

Vasile Roman a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, pe frontul de Est între 1941 și 1944 în cadrul Regimentului 10 Dorobanți, și pe frontul de Vest, între 1944 și 1945, în cadrul Batalionului 2 Antitanc.

Cadrele militare spun că Roman a avut un comportament exemplar și a dat dovadă de tărie și caracter în activitatea sa militară.

Citește și: Veteranul de război Vasile Roman a împlinit 101 ani – FOTO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More