Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Verdict final în cazul crimei din Aciua: Pastorul și-a ucis fiul și s-a sinucis

0 45

crima aciua adrian blaga

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat ancheta privind dubla crimă din satul Aciua, din 6 august 2013, când un pastor din Bistrița și fiul acestuia au fost găsiți morți într-o dubiță incendiată.

Conform anchetatorilor, pastorul Adrian Blaga și-a ucis fiul, a incendiat autoutilitara, iar apoi s-a sinucis.

”Din analiza şi interpretarea tuturor probelor administrate, rezultă fără putinţă de tăgadă faptul că, în cauză s-a comis infracţiunea de omor calificat, pe raza localităţii Aciua, jud. Satu Mare, în autoutilitară, la data de 6.VIII.2013, omor comis asupra minorului Timotei Blaga de către tatăl său, Adrian, după care acesta s-a sinucis”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Deși au existat numeroase informații că pastorul și fiul acestuia ar fi fost uciși de către o altă persoană, în scop de jaf sau pentru recuperarea unor sume de bani, procurorii au exclus aceste variante.

Citiți și: Ipoteză șocantă în cazul dublei crime de la Aciua

Anchetatorii și-au bazat concluziile pe raportul medico-legal, care a confirmat varianta unui omor asupra copilului, urmat de sinucidere.

“Din cercetări şi raportul medico-legal întocmit în caz, copilul a suferit un şoc hemoragic ca urmare a unei plăgi tăiate profunde a gâtului, cu leziuni de vase sanguine. De asemenea, a suferit o fractură deschisă comunitivă cu dislocarea cutiei craniene cu dilacerare duro-cerebrală, care s-a putut produce prin loviri active repetate cu un corp dur, cu suprafaţă relativ mică de impact, putând fi şi ea cauza tanatogeneratoare”. Potrivit raportului, pastorul a murit mai târziu decât fiul său, însă, în timp ce cadavrul băiatului avea numeroase urme de violenţă, cel al pastorului avea doar o “plagă tăiată înţepată penetrantă a gâtului cu secţionarea vaselor sanguine”. “Nu prezenta urme de autoapărare. La examenul intern s-au constatat depuneri de funingine pe tractul respirator, limbă şi mucoasa esofagului care s-au putut produce în timpul vieţii prin inhalare de fum”, se arată în raportul medico-legal.

Citiți și: Crima: Tata si fiu gasiti morti intr-o autoutilitara din Bistrita | FOTO 

Potrivit anchetatorilor, pastorul avea datorii foarte mari, în ziua crimei având de achitat o datorie de 7.000 de euro. Procurorii spun că pastorul s-a deplasat împreună cu fiul lui Din Bistrița, prin localitățile Dej, Cluj-Napoca, Zalău și Satu Mare, pentru a ajunge apoi în zona localității Aciua, unde și-a ucis fiul și apoi s-a sinucis.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More