Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vernisaj expoziție ,,Comemorând Marele Război (1914-1918) și personalități dejene”

0 54

Muzeul Municipal Dej cu sprijinul Primăriei Municipiului Dej și în colaborare cu Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei Cluj-Napoca și Cercul Militar Dej organizează în perioada 22 septembrie -10 octombrie 2016 expoziția ,,Comemorând Marele Război (1914-1918) și personalități dejene”.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 22 septembrie 2016, ora 12,30 în Sala Mare a Cercului Militar Dej. Expoziția va rămâne deschisă pentru public la Cercul Militar Dej până în 10 octombrie 2016.

Expoziția cuprinde echipament militar și armament, medalii și insigne militare, obiecte personale și documente referitoare la unele personalități dejene, semne de identificare personală, cărți poștale trimise de pe front, carnete cu memorii din campaniile militare, materiale de propagandă și susținere a războiului. Numeroase obiecte și documente prezentate ne oferă informații despre activitatea a doi ofițeri superiori: Marian Popu, comandant al Gărzii Naționale Românești din Dej în 1918 și Arthur Dan, comandant al Regimentului 81 Dej în perioada interbelică.

Expoziția își propune reconstituirea unei părți din multiplele fațete ale unui eveniment cu un impact major asupra societății românești de o parte și de alta a Carpaților. Deschiderea acestei expoziții coincide cu comemorarea a 100 de ani la intrarea României în război (1916-2016) și cu un alt eveniment important sărbătorirea a 100 de ani de la înființarea Corpului 7 Armată ,,General Nicolae Șova’’ Dej, la eveniment vor participa și ofițeri ai Filialei Dej a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „Alexandru Ioan Cuza”. Activitățile, din 22 septembrie 2016, ale Asociației Cadrelor Militare se organizează cu sprijinul Primăriei Municipiului Dej începând cu ora 9,00 în Cazarma Baza 4 Logistică, între 11,20-12,30 vor fi ceremonii la Cimitirul Eroilor de pe Dealul Florilor după care va fi vernisată expoziția de la Cercul Militar Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More