Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Veste bună pentru toți elevii privind vacanța de vară

0 314

litoral-pentru-toti

După ce patronatele din turism au propus mărirea vacanței de vară a elevilor, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri și turism a anunțat că susține această măsură.

Maria Grapini a declarat că este de acord cu propunerea patronatelor din turism și că a înaintat o solicitare în acest sens Ministerului Educației. Dacă va fi aprobată această măsură, vacanța de vară ar urma să înceapă de la 1 iunie.

Potrivit unui comunicat remis de organizațiile de turism, acestea solicită „reanalizarea programei de învățământ și modificarea ei pentru încheierea anului școlar pe data de 1 iunie măcar pentru clasele I-VIII, ceea ce ar permite familiilor cu copii să beneficieze de tarife reduse pe litoral”.

”Este cunoscut faptul că turiștii cu familie vin pe litoral după ce copiii intră în vacanță, și tocmai de aceea propunem demararea unei colaborări între Ministerul Educației Naționale și autoritățile din turism pentru stabilirea unei strategii a programului de învățământ care să țină seama și de programul de vacanță al elevilor din perspectiva ofertei turistice”, sunt de părere reprezentanții patronatelor din turism.

Deocamdată, vacanța de vară a elevilor începe în 22 iunie și se încheie în 15 septembrie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. Excepție fac elevii din clasa a VIII-a, care termină cursurile în 14 iunie. Doar elevii din clasele terminale ale învățământului liceal intră în vacanță din 1 iunie.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More