Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Veste ȘOC pentru tinerii între 20 și 35 de ani. Recrutarea este obligatorie

2 73

Conform legii în cazul mobilizării sau a războiului, sunt obligaţi să îndeplinească serviciul militar toţi bărbaţii apţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani. Monitorul Oficial a publicat modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să îl deţină la recrutrare, în perioada stării de război.

Președintele României a explicat situația astăzi, în emisiunea ”Evenimentul zilei”, difuzată de B1 TV: procedura este una standard, aplicată în toate țările NATO.

Legea nr. 446/2006, privind pregătirea populaţiei pentru apărare, prevede la art. 3, alineatul: la declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, ce îndeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar.

Ordinul publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, a fost emis de MApN, MJ, SRI, SPP, MAE, MS, SIE și STS și aprobă modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare.

 

Aviz medical pentru razboi

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Andrei Pop spune

    :))):))) eu m-as inrola cu cea mai mare placere …. si sincer ma doare fix in pl de razboi s-au de rusia …..punetimi presedintele in fata si toti porci grasi din parlament :)))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More