Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Veşti bune pentru şoferi. Cum pot evita amenzile pentru lipsa rovinietei

0 237

Şoferii români pot scăpa de o grijă, pentru că în curând vor fi notificaţi prin e-mail atunci când le expiră rovinieta. Va putea fi evitată astfel o amendă, pe care sute de mii de şoferi de la noi o primesc anual, pentru neplata taxei de drum. 

Ordinul ministrului intră în vigoare pe 27 aprilie şi a fost publicat în Monitorul Oficial pe 12 aprilie 2022. 

Şoferii care îşi plătesc taxa de drum pentru o perioadă mai mare de 30 de zile ar putea opta să fie anunţaţi prin e-mail cu privire la data de expirare a acestei taxe de drum.

Practic, dacă vrem să nu uităm şi să fim sancţionaţi de poliţişti am putea fi anunţaţi cu privire la rovinietă prin e-mail.

După ce ordinul va fi aplicat, în termen de 6 luni furnizorii trebuie să facă toate modificările necesare pentru ca cei care achită această taxă de drum să fie anunţaţi prin e-mail cu privire la termenul de valabilitate.

Amenzi mai mari pentru şoferii fără rovinietă

La sfârşitul lunii martie, guvernul a aprobat creşterea nivelului amenzilor pentru şoferii care nu plătesc rovinietă. Acesta nu fusese majorat de peste 10 ani. 

Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru modificarea anexei 2 la Ordonanţa Guvernului numărul 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, în sensul actualizării cuantumului amenzilor contravenţionale aplicabile utilizatorilor pentru lipsa rovinietei valabile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More