Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Veștile ”bune” se țin lanț. Benzina și motorina se scumpesc din nou

0 262

Deși prețul carburanților la pompă era tot în urcare în ultimele săptămâni, guvernanții au susținut răspicat că benzina și motorina nu s-au scumpit ”decât foarte puțin”, cu doar câțiva bănuți. În realitate, benzina a ajuns la de 4,5 lei la aproape 6 lei litrul, iar scumpirile vor continua până la finalul anului.

Până la sfârşitul acestei luni, benzina şi motorina se vor scumpi cu cel putin 4% faţă de preţurile actuale.

Este estimarea specialiştilor pe baza cotaţiilor petrolului pe bursele internaţionale şi a deprecierii leului în faţa dolarului american, moneda în care se tranzacţionează ţiţeiul.

Această scumpire a petrolului, de până în 10 procente, poate să împingă preţul carburanţilor în sus. Problema este că pe lângă petrol mai avem şi dolarul, care a crescut faţă de leu cu 1 şi ceva la sută de la începutul lunii. Deci, în total, am putea spune că în perioada următoare doar din aceste trenduri am putea vedea încă un 4%, scumpirea carburanţilor faţă de ce vedem acum”, spune Claudiu Cazacu, specialist în pieţe internaţionale.

Scumpirea se adaugă majorărilor făcute de Guvern prin reintroducerea supraaccizei de 40 de bani pe litrul de carburant.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More