Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Veteranul dejean Ioan Vasile Roman s-a stins din viață înainte să împlinească 103 ani

0 33

Maiorul în retragere Ioan Vasile Roman, în vârstă de 102 ani, s-a stins din viață, cu doar două luni de zile înainte să împlinească vârsta de 103 ani. Veteranul de război a murit luni seara, înconjurat de familie.

Maiorul în retragere Ioan Vasile Roman s-a născut la data de 22 februarie 1913 în localitatea clujeană Sânnicoară. Acesta a fost absolventul Școlii de Subofițeri de Infanterie Brașov, promiția 1938.

Vasile Roman a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, pe frontul de Est între 1941 și 1944 în cadrul Regimentului 10 Dorobanți, și pe frontul de Vest, între 1944 și 1945, în cadrul Batalionului 2 Antitanc.

Cadrele militare spun că Roman a avut un comportament exemplar și a dat dovadă de tărie și caracter în activitatea sa militară.

În 22 februarie 2014, la împlinirea vârstei de 101 ani, primarul municipiului Dej, Morar Costan, l-a vizitat la domiciliul său pentru a-i înmâna personal „Diploma de longevitate” în semn de recunoștință pentru patriotismul și sacrificiul pentru țară.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More