Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vezi cum va fi vremea până pe 22 septembrie

0 35

vremea-meteo-innorat-ploi

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 9 -22 septembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

TRANSILVANIA

La începutul intervalului, regimul termic din timpul zilei va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima jumătate a lunii septembrie, în medie de 21 de grade, apoi vor creşte spre 23 de grade. Valorile minime vor fi în creştere, astfel că se vor situa în jurul unei medii de 11 grade. După răcirea vremii anticipată pentru zilele de 13-14 septembrie, se remarcă o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 20 de grade, ceea ce înseamnă un regim apropiat de cel normal. Nopţile şi dimineţile se vor menţine relativ răcoroase după data de 14 septembrie, cu o medie de 8…9 grade.

Ploi pe spaţii mai extinse, posibil însoţite de fenomene electrice se vor semnala în perioada 11-13 septembrie, când vor fi în general moderate cantitativ, dar şi între 16 şi 18 septembrie.

MARAMUREŞ

În zilele începutului de săptămână regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima jumătate a lunii septembrie, în medie de 21…23 de grade. Aceeaşi abatere pozitivă faţă de temperaturile climatologic normale se aşteaptă şi la valorile minime, care se vor situa în jurul unei medii de 10…12 grade. După răcirea vremii anticipată pentru 13-14 septembrie, se remarcă o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 19…20 de grade, reprezentând un regim apropiat de cel normal. Nopţile şi dimineţile se menţin relativ răcoroase în special pe perioada 14 – 18 septembrie, cu medii de 8…9 grade.

Ploile vor ocupa suprafeţe mai extinse în intervalele 11-13 septembrie, când se vor cumula şi cantităţi de apă mai însemnate, respectiv în perioada 16-18 septembrie. Pentru celelalte zile ale intervalului se aşteaptă ploi slabe, cu caracter izolat.

MEDIAFAX

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More