Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vezi cum va fi vremea pana pe 6 octombrie

0 45

vremea-Meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 23 septembrie – 6 octombrie, în fiecare regiune a ţării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

TRANSILVANIA

Intervalul va debuta cu o vreme răcoroasă, regimul termic din timpul zilei fiind caracterizat de valori sub cele normale ale perioadei, în medie de 16…17 grade. O creştere de temperatură se anticipează în jurul datei de 26 septembrie, când, cu valori în medie de 22 de grade, pragul climatologic normal va fi uşor depăşit. Pentru restul perioadei de prognoză, se anticipează valori ce vor oscila în jurul celor normale în această perioadă din an, cu medii la nivelul întregii regiuni de 18…20 de grade.
În prima săptămână vor fi variaţii destul de importante ale minimelor nocturne, apoi acestea vor fi apropiate de mediile multianuale.

Vor fi posibile ploi în mare parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare în 29 şi 30 septembrie şi 1 octombrie, când vor fi moderate cantitativ.

MARAMUREŞ

Regimul temperaturilor maxime în următoarele două săptămâni va fi caracterizat de valori în general sub cele normale pentru această perioadă din an, cu medii de 16…17 grade. O creştere de temperatură se anticipează în jurul datei de 26 septembrie, când media de 21 de grade se va situa peste valorile obişnuite. În privinţa regimului termic al nopţilor se aşteptă variaţii, de la nopţi mai răcoroase în 25, 26 şi 28 septembrie, la valori apropiate de cele normale în rest, şi anume medii de 9…11 grade.

Probabilitatea de ploaie se menţine destul de ridicată pe parcursul celor două săptămâni de anticipaţie, totuşi acestea vor fi mai frecvente între 28 septembrie şi 1 octombrie, când ar fi posibilă şi cumularea izolat a unor cantităţi de apă mai însemnate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More