Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vicențiu Știr nu mai candidează la Camera Deputaților. A fost ”săpat” din interiorul partidului

0 52

Frământările de la vârful organizației județene Cluj  a ALDE au produs răsturnări de situație în ceea ce privește alcătuirea și ordinea candidaților pe listele partidului pentru alegerile parlamentare.

Deși inițial se anunțase că omul de afaceri dejean Vicențiu Știr va ocupa a doua poziție pe lista de candidați pentru Camera Deputaților, după Steluța Cătăniciu, situația s-a modificat în urma presiunilor făcute din interiorul organizației județene.

Vicențiu Știr anunțase în urmă cu câteva săptămâni că filiala Cluj a ALDE a decis ca el să ocupe cea de-a doua poziție pe lista candidaților pentru postul de deputat, însă această poziție a fost modificată prin decizie de la centru, după ce deputatul Mircea Irimie ar fi făcut presiuni la organizația centrală pentru ca Știr să fie poziționat pe locul al treilea, o poziție neeligibilă pentru omul de afaceri din Dej.

Acesta nu a acceptat să fie pe locul 3 pe liste, considerând că această poziție nu este una care să reflecte măsura implicării sale în acțiunile și activitatea ALDE din ultima perioadă.

Vicențiu Știr a explicat cum a fost lucrat pe la spate de colegul său de partid: ”În cadrul ședinței de duminică (23 octombrie-n.r) s-a votat lista, eu obținând 30 de voturi pentru a ocupa poziția a doua pe listă și unul împotrivă, iar luni, la București, s-a definitivat lista actuală, cu mine pe poziția trei. Am ajuns pe locul trei la insistențele lui Mircea Irimie, care a a spus în ședință că dacă va trebui, va da foc la Parlament, dar tot nu mă va lăsa pe locul doi, și așa a ajuns Adrian Mureșan pe poziția a doua. S-au luat după statut de data aceasta și nu după om, iar dacă statutul spune că trebuie să fie unul din PLR și unul din PC așa s-a procedat, nu s-a mai ținut cont de ședința noastră de la Cluj”, a explicat Vicențiu Știr pentru Bună Ziua Cluj.

În replică, deputatul Mircea Irimie susține că decizia de stabilire a repartizării locurilor pe listele de candidați s-a făcut conform statutului partidului:

”Pentru cei care nu cunosc, doresc să precizez că ALDE este rezultatul unei fuziuni dintre Partidul Conservator și Partidul Liberal Reformator. La momentul fuziunii membrii fondatori ( Mircea Irimie – membru fondator și militant pentru Fuziune. Vicentiu Știr- nu) au decis dreptul de preemțiune și dreptul paritare la alegerile locale și Parlamentare.

În cazul nostru acum locul unu pe lista pentru Camera Deputaților doamna Deputat Steluța Cătăniciu din fostul PLR iar locul doi revine fostului PC. Asemenea pe lista pentru Senat .

Sunt Deputat de 4 ani și am muncit nespus de mult atât în Parlament cât și în teritoriu și consider că mi se cuvenea locul unu la Camera Deputaților, sunt Copreședinte ALDE Cluj, Vicepreședinte Național și Membru în Comisia de Fuziune. Dar dacă conducerea centrală a stabilit ca doamna Cătăniciu să fie locul unu am respectat aceasta decizie și am făcut un pas în lateral fără scandal. Așa fac oamenii politici puternici. Rămân în linia întâi a partidului luptând ca să putem trimite cel puțin un parlamentar ALDE de la Cluj. Am sa particip la emisiuni la radio sau TV și am sa merg în teritoriu ori unde este nevoie și am să muncesc din greu. Așa trebuie sa facă și Vicențiu. Nu să ,,dea din casă,, și sa dea bir cu fugiții.

Mai menționez că și eu și Vicentiu am candidat în vară pentru funcțiile de Primar. Eu am făcut 3000 de voturi iar Vicențiu 300. De zece ori mai mult. Și nu îmi permit să vorbesc de sus și să îl jignesc” a postat Mircea Irimie pe Facebook.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More