Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vicențiu Știr și-a prezentat proiectele și echipa ALDE Dej pentru alegerile parlamentare – VIDEO

0 117

Candidatul ALDE Dej la Camera Deputaților, Vicențiu Știr, și-a prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă, noua sa echipă cu care va lucra în campania electorală pentru alegerile parlamentare dar și în activitatea de partid ce va urma după alegeri.

La conferința de presă de azi a participat și deputatul Steluța Cătăniciu, candidată pe primul loc pe liste la Camera Deputaților din partea ALDE Cluj, dar și majoritatea noilor membri din cadrul structurii de conducere a a ALDE Dej.

Vicențiu Știr a prezentat în fața jurnaliștilor o parte dintre cele mai importante proiecte ale sale cu care se prezintă în fața electoratului pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, omul de afaceri dejean ocupând al treilea loc pe listele de candidați ale Alianței Liberalilor și Democraților.

Printre proiectele prezentate de Vicențiu Știr se află înființarea unui Asociații a oamenilor de afaceri dejeni, organizație care ar fi benefică atât pentru locuitori, cât şi pentru angajatori. „Prin această asociaţie vreau că fiecare lucrare, fiecare investiţie sau fiecare dezvoltare a Dejului să fie discutată cu aceștia, iar respectiva lucrare să poată fi contractată și cu firme din Dej. Vreau să nu încercăm să apelăm la firme din afară, ci să dezvoltăm cu firme locale. Avem aici oameni competenţi care pot să realizeze orice lucrare care să contribuie la dezvoltarea Dejului. Ne-am propus să investim mai mult în oamenii de afaceri locali. Odată ce investim, odată ce le acordăm facilităţi oamenilor de afaceri, aceasta înseamnă mai mulţi bani la buget, locuri de muncă şi creşterea economiei şi a puterii de cumpărare în Dej”, a declarat Știr.

Angajatorii din AOAD ar crea locuri de muncă și pentru persoanele care beneficiază de ajutor social, dar sunt apte de muncă, iar acestea să primească facilităţi din partea municipalității, printre care impozite mai mici. În acelaşi sens, întreprinzătorul îşi doreşte ca forţa de muncă bine calificată din oraş care activa în sectorul industrial la Dej să poată fi folosită ca formatori, în centre speciale.

„Ei ar putea pregăti oameni ca strungari, sudori, forjori, fierari. Desigur, întreprinderile mici şi mijlocii trebuie să fie motivate, să li se asigure diverse facilităţi, cum ar fi reducerile de impozite. Ideal este ca în proiectele de la nivelul localităţii să fie implicate şi IMM-urile, dar pentru aceasta trebuie discutate deschis problemele cu care acestea se confruntă. La nivel naţional, este necesar ca în Parlamentul României să fie promovate proiecte legislative viabile şi originale în sprijinul creării de noi locuri de muncă, dar şi comisiile parlamentare trebuie să îşi facă treaba. Până la urmă proiectele legislative aplicabile, nu cele fără norme de aplicare, fac diferenţa, nu declaraţiile politicienilor”, a mai adăugat Vicențiu Știr.

Un alt proiect al lui Vicențiu Știr privește ordonanța 26/2013, privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară.

”Propun să se elimine condiționarea prevederilor ordonanței 26/2013, deoarece societățile care realizează profit sunt analizate în același mod ca și societățile ce înregistrează pierderi. Doresc ca firmele care au profit să fie scoase de sub incidența Ordonanței 26/2013. Practic, indiferent de profitul realizat, fondul de salarii este stabilit prin legea anuală a bugetului de stat și nu se realizează nicio diferențiere între companiile care realizează profit și cele care au pierderi”, spune candidatul ALDE.

Toate declarațiile și prezentarea proiectelor lui Vicențiu Știr, dar și prezentarea echipei sale și declarațiile făcute de deputatul Steluța Cătăniciu pot fi urmărite în materialul video de mai sus.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More