Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vicepremierul Gabriel Oprea, cercetat pentru abuz în serviciu în cazul morții polițistului Bogdan Gigină

0 30

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus, prin ordonanța din data de 3 noiembrie 2015, în temeiul dispozițiilor art. 58 alin. 2 și art. 40 alin. 1 C.p.p., declinarea cauzei privind accidentul rutier produs la data de 20 noiembrie 2015 în București, soldat cu decesul numitului Gigină Cosmin Bogdan (agent de poliție), în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În cauză, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au efectuat, până la acest moment, o serie de acte de urmărire penală precum: audierea unor martori, solicitarea unor înscrisuri și informații de la diferite instituții, ridicarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere, fiind dispusă, totodată, efectuarea unor expertize criminalistice.

În ordonanța de declinare s-a reținut că în cauză se impune efectuarea de cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.p. privitor la modul de constituire și folosire a coloanelor oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne și declinarea competenței în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, întrucât beneficiarul deplasărilor în cauză a fost Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuării în continuare de cercetări de către procurori ai acestei secții.

Anterior, surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că dosarul privind accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, în timp ce însoţea coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, a fost trimis la Parchetul instanţei supreme, existând indicii că pentru fapte de abuz în serviciu ar putea să fie vizat şi vicepremierul Gabriel Oprea.

Conform surselor citate, dosarul are 13 volume şi urmează să se cerceteze inclusiv legalitatea tuturor celor peste 1.500 de drumuri pe care vicepremierul Gabriel Oprea le-ar fi făcut cu coloană oficială.

Anchetatorii mai au informaţii că, în seara tragediei, Gabriel Oprea venea de la o unitate militară din Băneasa şi mergea spre locuinţa sa, au precizat sursele citate.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More