Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Viceprimari din Maramureș, certați cu legea. Au fost declarați incompatibili

0 71

Viceprimarii comunelor maramureșene Bocicoiu Mare și Botiza au fost declarați incompatibili de către Agenția Națională de Integritate.

ANI a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații sau conflict de interese în cazul a 40 foști sau actuali aleși locali. Printre aceștia se află și viceprimarii din Bocicoiu Mare și Botiza, județul Maramureș.

PETROVAN VALENTIN-CRISTIAN, viceprimar al comunei Bocicoiu Mare, județul Maramureș, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 octombrie 2013 — 03 iulie 2014, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Crăciunești, Județul Maramureș, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

PAȘCA VIOREL, viceprimar al comunei Botiza, județul Maramureș se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 29 iunie 2012, întrucât deține simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de reprezentant al întreprinderii familiale ‘PAȘCA N. VIOREL ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ’.

De asemenea, s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada 03 iulie 2012 — 01 septembrie 2012, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și contabil în cadrul școlii clasele I-VIII Botiza.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) și k) și dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, se precizează în comunicatul ANI.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More