Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Viceprimarul Aurelian Mureșan urează ”La mulți ani” dejenilor, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

0 82

În fiecare an, la 1 octombrie, toate statele membre ONU marchează, prin diverse evenimente, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Cu această ocazie, viceprimarul municipiului Dej, Aurelain Mureșan, transmite prin intermediul Someșeanul.ro un mesaj către toții dejenii de vârsta a treia:

”Cu ocazia zilei internaționale a persoanelor vârstnice vă doresc dragi părinți şi bunici să aveți parte de sănătate, să vă bucurați de prezența persoanelor dragi din viața dumneavoastră şi să vă încălzească bunul Dumnezeu sufletele îngreunate de povara anilor. Sunteți pentru noi modele de viață şi conduită.
LA MULȚI ANI!!!”

 

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în baza Rezoluţiei nr. 45/106. În domeniul protecţiei sociale a populaţiei, Consiliul Europei a adoptat, la 3 mai 1996, Carta Socială Europeană, care vizează dreptul la protecţia sănătăţii, la securitatea socială şi medicală, cât şi dreptul de a beneficia de servicii sociale.

Carta a fost semnată de România la 15 mai 1997 şi a fost ratificată prin Legea nr. 74/1999. Astfel, a fost adoptată Legea nr. 17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice. Sunt considerate persoane vârstnice, în sensul legii, persoanele care au împlinit vârsta de pensionare stabilită de lege.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More