Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Viceprimarul Clujului găsit incompatibil și vinovat de fals în declarații

0 265

gheorghe surubaru

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate și săvârșirea infracțiunii de fals în declarații în cazul viceprimarului Clujului, Gheorghe Șurubaru.

Conform ANI, Gheorghe Șurubaru s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2010 – 30 mai 2013, când a deţinut simultan atât funcția de viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca dar și funcția de administrator al S.C. EURO DIVERS S.R.L.

„Întrucât acesta a omis menționarea în declarațiile de interese depuse în luna iulie 2012 a calităților deținute în cadrul S.C. EURO DIVERS S.R.L., Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către GHEORGHE ŞURUBARU a infracțiunii de fals în declarații” precizează ANI.

Șurubaru a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Gheorghe Şurubaru a demisionat, în 11 iulie, din funcția de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, dar a fost reales de către consilierii locali în funcţie.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More