Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Viceprimarul Dejului: “Administraţia locală, departe de luptele politice”

0 39

Aurelian Muresan-viceprimar Dej

După ruperea USL, la nivelul Primăriei Municipiului Dej tot mai multe voci susţin că liberalul Aurelian Mureşan, viceprimarul oraşului, ar putea fi schimbat din funcţie.

Surse Someşeanul.ro susţin că PSD-iştii urmează să îl “debarce” pe viceprimarul Aurelian Mureşan. Prin excluderea liberalului Mureşan din funcţia de viceprimar, social-democraţii ar scăpa de un adversar puternic în cursa pentru Primăria Municipiului Dej, la alegerile locale din 2016.

“Nu am încă informaţii în acest sens, eu sunt astăzi viceprimar şi consilier local din partea PNL. În administraţia locală disputele politice trebuiesc să fie evitate. Noi am ajuns acolo ca să aducem modernizare şi susţinere în transformarea oraşului nostru. Am fost ales pe listele USL împreună cu colegii de la PSD în acest Consiliu Local şi consider că proiectele benefice pentru oraşul nostru trebuie să fie susţinute în continuare indiferent de deciziile politice luate la nivel central. Eu am fost numit viceprimar al municipiului Dej cu votul a 18 aleşi locali din 18, care mi-au acordat încrederea lor şi consider că pot, alături de ei, să sprijin proiectele bune pentru oraş indiferent dacă mai sunt sau nu viceprimar”, a declarat pentru Someşeanul.ro viceprimarul Dejului, Aurelian Mureşan.

Întrebat cum comentează posibila schimbare a viceprimarului Aurelian Mureşan, deputatul Cornel Itu, preşedintele PSD Dej, a declarat pentru Someşeanul.ro că “nu se ştie ce ne rezervă viitorul”.

În ceea ce priveşte ruperea USL la nivel local sau judeţean, Itu a explicat că s-au început proiecte importante împreună şi că e nevoie ca acestea să fie duse până la capăt. “Interesul cetăţeanului trebuie să fie pe primul loc. La nivel local şi judeţean, dacă liberalii vor avea interesul cetăţeanului pe primul loc, noi vom păstra o relaţie corectă cu ei. În măsura în care vor avea presiuni de sus şi vor fi Gică-contra, atunci vom analiza necesitatea de a schimba anumite persoane, dar nu mă refer neapărat la viceprimarul Dejului”, a explicat social-democratul.

Deputatul mai spune că decizia ruperii USL a fost una pripită. “În primul rând eu regret că USL s-a destrămat, cred că a fost o decizie pripită. Împreună, am făcut o campanie deosebită pentru parlamentare şi pentru locale, cu rezultate deosebite, şi am avut un ţel comun: acela de a-l da jos pe Băsescu. Sper că ei nu au abandonat ţelul acesta”, a mai spus Itu.

În Consiliul Local Dej sunt şase reprezentanţi PSD, patru PNL, tot patru PDL, doi de la UDMR şi câte unul singur de la PPDD, PNG şi PC.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More