Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Viceprimarul Dejului, Teodora Muncelean, la Şcoala Politică de Vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate din România

0 61

În perioada 25-28 august 2016, s-a desfăşurat la Mamaia, Şcoala Politică de Vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate din România. La această reuniune, din delegaţia Judeţului Cluj condusă de Av.Dr. Laura Elena (Pop) Chiorean-Preşedinte OFSD Cluj, a făcut parte şi Viceprimarul Municipiului Dej, Teodora Muncelean, Preşedinte OFSD Dej.

Invitaţii prezenţi la şcoala de vară au fost de excepţie. Astfel, alături de membrii marcanţi ai PSD, Liviu Dragnea-Preşedintele PSD, Florin Iordache-Preşedintele Camerei Deputaţilor, Gabriela Firea-Primarul General al Capitalei, au răspuns invitaţiei de a participa la această reuniune:
-Excelenţa Sa Paul Brummell, Ambasador al Marii Britanii în România;
-Alexandru Cumpănaşu, analist politic;
-Marius Pieleanu, sociolog, director Avangarde, Institut de sondare a opiniei publice
-Adrian Ursu, jurnalist Antena 3;
-Rareş Bogdan, jurnalist Realitatea TV

Subiectele dezbătute la şcoala de vară, au fost atent alese de către Preşedinta OFSD, doamna europarlamentar Viorica Dăncilă. Dintre acestea, amintim:
“România în actualul context geopolitic”, Alexandru Cumpănaşu
“Dinamica votului în România”, Marius Pieleanu
“Rezultate şi concluzii privind alegerile locale, pregătirea alegerilor parlamentare”, Liviu Dragnea
“Responsabilitatea femeilor care ocupa funcţii în Administraţia publică locală”, Gabriela Firea
“Alegerile parlamentare. Modificări privind Legea alegerilor generale, votul din Diaspora”, Florin Iordache
“Analiza politicilor actualului guvern din perspectiva de gen”, Viorica Dăncilă
“Rezultatele obţinute de femei la alegerile locale; perspective pentru alegerile parlamentare”, Maria Lazăr
“Perspective ale forţei de muncă în condiţiile Brexit”, Excelenţa Sa Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România

Doamnele social-democrate au făcut şi o deplasare în comuna Cumpăna, la invitaţia doamnei Primar Mariana Gâju, Preşedinta OFSD Constanţa, pentru a vizita obiectivele de investiţii realizate din fonduri europene în această comună situată lângă Constanţa.

Propunerile OFSD pentru Programul de guvernare al PSD, au fost prezentate de către doamna europarlamentar Viorica Dăncilă, Preşedinta OFSD, acestea fiind următoarele:
1. Sprijin pentru tinerele mame: analize medicale gratuite pentru femeile însărcinate, astfel încât să fie eliminate riscurile pentru mamă şi copil.
2. Protejarea sănătăţii femeilor: efectuarea gratuită, anual sau la nevoie, a ecografiilor mamare.
3. Locuri de muncă pentru femeile din mediul rural: deblocarea urgentă a liniilor de finanţare europeană ce pot ajuta în dezvoltarea de soluţii pentru femeile de la sat, linii care sustin antreprenoriatul feminin şi ajută femeile din mediul rural să-şi pună pe picioare mici afaceri.
4. Securitate financiară pentru femeile pensionare: acceptarea cumulului pensiei cu salariul pentru femeile cu pensie egală sau mai mică faţă de pensia medie din Romania, astfel încât acestora să le fie oferită şansa independenţei financiare şi a unui trai decent.
5. Preţuri mai mici la produsele pentru nou-născuţi: reducerea TVA la 5% pentru cărucioare, pătuţuri şi scutece –“Coşul noului născut”.
6. Sprijin pentru copiii din mediul rural cu părinţii plecaţi în străinătate: dotarea primăriilor/şcolilor cu calculatoare care să fie destinate comunicării online între copii şi părinţii aflaţi în afara ţării.
7. Pedepsirea drastică a agresorilor în cazurile de violenţă domestică: agresorii dovediţi să fie monitorizaţi, inclusiv prin purtarea unor brăţări electronice care să avizeze în caz de încălcare a distanţei minime faţă de victimă.

Aceste propuneri făcute la şcoala de vara, nu au pretenţia de a acoperi toate problemele femeilor din România ci de a răspunde unor nevoi concrete de protecţie a acestora în societate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More