Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Viceprimarul din Mica a rămas în funcție. ”Nu s-au respectat prevederile legale, circ plătit din bani publici” FOTO/VIDEO

0 311

schimbare viceprimar Mica Tibi Zelencz (5)

Consilierii locali din Mica, judeţul Cluj, s-au întrunit astăzi în cadrul unei şedinţe ordinare pe luna septembrie. O parte dintre aleşii locali, în frunte cu primarul Pavel Goron, au încercat să-l schimbe din funcție pe viceprimarul Roland Tiberiu Zelencz.

Deşi acest proiect de hotărâre nu s-a aflat propriu-zis pe ordinea de zi (subiectul a fost inclus într-un alt proiect!!), consilierii din Mica au decis totuşi să voteze acest proiect, deşi au fost avertizaţi de consilierul judeţean Vasile Sălătioan că nu se respectă prevederile legale. S-au făcut în scurt timp buletine de vot (după lungi dezbateri referitoare la ce trebuie scris pe buletine) și aleșii au fost invitați în cabinele de votare pentru a își exprima opțiunea. De menționat că din cei 13 consilieri locali, unul a lipsit astăzi, iar cei 3 PSD-iști, între care și Zelencz, au decis să nu voteze.

La final, după numărarea voturilor, 6 consilieri au dorit ca Zelencz să plece (era nevoie de 7 voturi!), astfel că viceprimarul de la PSD, în vârstă de 34 de ani, a rămas în funcție.

Întrebat de ce a dorit schimbarea viceprimarului Zelencz, primarul Goron a răspuns că ”pentru a face un nou Consiliu Local ca să putem desfășura o activitate cum trebuie. Voi încerca să îl schimb din nou când vom fi legali”. Întrebat dacă ”nu este legal la acest moment?”, Goron a explicat că ”nu știu care e procedura, pe cât timp, trebuie să studiem legea”, a spus cu nonșalanță edilul.

”Din păcate am asistat la un circ plătit din bani publici, se ține cont mai mult de interesul politic, politicul ar trebui să nu mai primeze, să se facă administrație. Strict tehnic, din punct de vedere al organizării ședinței de Consiliu Local, sunt grave carențe în ceea ce privește convocarea ședinței, votarea ordinii de zi și nu se respectă procedurile și prevederile legale privind dezbaterea și aprobarea proiectelor. Voi sesiza situația la Prefectura Județului Cluj, care trebuie să ia măsuri pentru a se stopa și a se elimina aceste carențe. Proiectul privind schimbarea viceprimarului nu era pe ordinea de zi, nu s-a nici votat ca și suplimentar pe ordinea de zi, din punctul meu de vedere nu respectă prevederile legale. Aștept să văd ce va spune Prefectura”, a declarat Vasile Sălătioan, consilier județean în cadrul CJ Cluj.

”S-a făcut dreptate și pe această cale mulțumesc consilierilor locali. S-a pus presiune pe ei pentru schimbarea mea din funcția de viceprimar, dar au decis, și sper din suflet să putem realiza împreună proiecte viabile pentru această comună și să ne ocupăm cu adevărat de problemele cetățenilor, deoarece ei au nevoie de noi, și nu să facem aici schimbări de viceprimari sau tot felul de mișcări politice, să zicem. Motivele sunt clare. De 2 ani încoace tot încearcă schimbare mea, nu știu, probabil deranjez. Nu am să mă las, am să lupt, cetățenii comunei Mica au nevoie de oameni capabili care să poată să introducă apa și canalizarea în această comună, nu doar promisiuni deșarte”, a spus și Tiberiu Zelencz, viceprimarul din Mica.

Mai multe declarații puteți să vedeți în materialul VIDEO de mai jos.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More