Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Viceprimarul liberal de la Câmpia Turzii a fost schimbat. Urmează Dejul?

0 49

lojigan-avram

Consilierii locali social-democrați din Câmpia Turzii, alături de cei de la PC, PPDD și UDMR au votat azi schimbarea viceprimarului, înlocuindu-l pe liberalul Dorin Lojigan cu conservatorul Avram Gal.

O tentativă similară de schimbare a viceprimarului a avut loc și luna trecută, la precedenta ședință a Consiliului Local Câmpia Turzii, însă aceasta a eșuat, informează Turdanews.net.

Azi, însă, demersul politic al social-democraților a avut succes. Deși la votul decisiv nu au participat consilierii locali ai Alianței Creștin Liberale (PNL-PDL), care au susținut că schimbarea viceprimarului nu este o prioritate pentru municipiu, ceilalți consilieri și-au dus planul la bun sfârșit.

Astfel, cei 11 consilieri locali de la PSD, PC,UDMR și PPDD au votat înlocuirea lui Dorin Lojigan (foto stânga) cu Avram Gal (foto dreapta), reprezentantul Partidului Conservator.

Se pare, așadar, că amenințările președintelul PSD Cluj, Remus Lăpușan au fost puse astfel în practică. Acesta spunea în urmă cu o săptămână că în localitățile din județ unde social-democrații au majoritate, singuri sau împreună cu alte formațiuni politice, viceprimarii vor fi schimbați dacă sunt de la alte partide.

”În marea majoritate a comunelor din judeţul Cluj, PSD are create majorităţi singur sau cu alte formaţiuni politice decât PDL şi PNL. În condițiile în care, în 80% din comunele unde avem viceprimari, PSD are majoritate în Consiliul Local, solicit în mod expres d-lui Buda să nu se mai lanseze în afirmații demagogice, doar cu scopul de a-și crea iluzia că ar avea un cuvânt de spus în acele comune. Probabil că aceste calcule aiuristice sunt profund influențate de multiplele ore de zbor între Cluj și Bruxelles, dar matematica e aceeași indiferent de fusul orar; recomand călduros d-lui Buda ca numărătoarea din avion să o confrunte apoi cu cifrele reale și abia apoi să se lanseze în afirmații publice, altfel cade în penibil. Eu în schimb îl asigur pe dl. Buda că viceprimarii de la Dej și Câmpia Turzii vor fi schimbați cât de curând”, a declarat Remus Lăpușan.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More