Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Viceprimarul Zalăului găsit în incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate

0 349

Viceprimarul Zalăului a fost sancționat de către colegii săi. Potrivit unui raport ANI acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012-2013.

Nicolae Fazakas, viceprimarul Zalăului, va primi o indemnizaţie redusă cu 5% în următoarele două luni, pentru că în perioada iulie 2012-august 2013, s-a aflat în incompatibilitate, fiind şi  reprezentant al municipiului în Adunarea Agenerală a Acţionarilor la compania locală de transport public Transurbis SA, scriu cei de la Adevărul.

Conform acestora, într-un raport de evaluare întocmit de către Agenţia Naţională de Integritate se prevede că au fost încalcate prevederile Legii 161/2003, potrivit cărora „funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

Raportul amintit a rămas definitiv ca urmare a unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, situaţie în care, conform legii, Consiliului Local îi revenea misiunea de a-l sancţiona pe edil. Legea în vigoare prevede că starea de incompatibilitate reprezintă o abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei cu 5-10% pe 1-3 luni sau cu eliberarea din funcţie. Consilierii locali au decis să-i aplice viceprimarului o sancţiune blândă, constând în diminuarea indemnizaţiei cu 5% pentru următoarele două luni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More