Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Victimizarea minorilor, în atenția poliției Bistrițene

0 250

Marţi, 27 septembrie, peste 300 de elevi bistriţeni au primit vizita poliţiştilor care au desfăşurat activităţi ce vizează PREVENIREA VICTIMIZĂRII MINORILOR, cu accent pe prevenirea criminalităţii informatice şi a traficului de persoane.

În cea de-a doua zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o serie de activităţi, pentru prevenirea victimizării minorilor, pe tema siguranţei în mediul on-line şi posibila vulnerabilitate a acestora, în ceea ce priveste traficul de persoane.

Cu această ocazie, peste 150 de elevi ai Liceului Tehnologic de Servicii Bistriţa, împreună cu diriginţii, au participat la proiecţia filmului ,,NEFARIOUS” precum şi a unor materiale cu caracter preventiv şi antivictimizare.

În acelaşi context, la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” a fost relansat proiectul ,,PRIETENII TĂI”, care are ca scop prevenirea consumului de alcool, tutun şi droguri în rândul elevilor de liceu şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. În cadrul acestei activiăţi au avut loc discuţii libere şi au fost proiectate materiale video, cu caracter preventiv.
De asemenea, peste 180 de elevi din cadrul Colegiului Naţional „ Petru Rareş” şi Liceului Tehnologic Agricol au primit vizita poliţiştilor de ordine publică din cadrul Poliţiei Oraşului Beclean, care au discutat cu aceştia probleme legate de violenţa în mediul şcolar şi criminalitate informatică.

În cadrul activităţilor, desfăşurate pe raza întregului judeţ, au fost distribuite elevilor pliante cu caracter preventiv, pe temele abordate.

,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, reprezintă o manifestare preventiv-informativă cu caracter complex care vizează sensibilizarea cetăţenilor în legătură cu importanţa prevenirii criminalităţii, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele asociate comiterii de infracţiuni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More