Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Victor Lazăr, antrenorul Unirii Dej: ”N-am știut la finalul meciului dacă să mă bucur, sau să mă apuc să plâng”

0 57

someseanul-Victor Lazar - antrenor Unirea Dej volei

Situația continuă să fie incertă la echipa de volei masculin Unirea Dej, deși primarul Costan Morar a promis conducerii clubului că va căuta soluții pentru a scoate echipa din blocaj financiar în acest final de an.

La ședința Consiliului Local de marți primarul a dat asigurări că situația financiară a clubului se va reglementa pe acest final de an. La respectiva ședință vicepreședintele Unirii Dej, Florin Tarța, a solicitat acordarea sumei de 20.000 de lei pentru a putea plăti salariile jucătorilor înaintea sărbătorilor de iarnă, lucru pe care primarul a spus că-l va rezolva, dar nu a făcut-o încă. Tocmai de aceea, conducerea clubului, cât și antrenorii și jucătorii, așteaptă încă o rezolvare și, bineînțeles, ca Primăria Dej să-și respecte promisiunile.

După meciul câștigat de Unirea Dej cu Steaua pe teren propriu, ultima partidă din acest an înaintea pauzei competiționale, antrenorul Victor Lazăr încă nu știa care este soarta echipei pe care o conduce.

”E un meci pe care nu aș putea să-l caracterizez în momentul acesta foarte mult. Nu știu dacă a fost sau ultimul meci al acestei echipe în Sala Sporturilor din Dej. Sper ca săptămâna viitoare să se rezolve toate problemele care există în acest moment și în ianuarie această echipă să poată disputa următorul meci în campionat în această sală.

Meciul a avut pentru noi o oarecare însemnătate și o încărcătură pentru că, pe lângă faptul că am jucat marți meciul din Cupa Challenge și după acel meci au fost mai multe evenimente care au împietat asupra activității echipei, în primul rând mental au împietat, nu fizic, dar băieții au fost toți foarte supărați și întrebători de ceea ce se va întâmpla cu ei.

Mă bucur că am reușit să trecem peste un blocaj pe care am crezut că ei îl vor avea la un moment dat. Am reușit să dovedim încă o dată că avem valoare, că nu suntem chiar o echipă de ultimele locuri ale clasamentului și că, dacă vom exista mai departe, ne vom bate din nou la pozițiile fruntașe. Nu spun la o poziție 1-4, dar cu siguranță la intrarea în grupa locurilor 5-8 și, de ce nu, poate o nouă calificare într-o cupă europeană”, ne-a declarat Victor Lazăr.

Întrebat care este situația echipei la acest moment cu referire la finanțarea din partea Primăriei Dej, Victor Lazăr a spus: ”Nu am niciun fel de informație. Repet, săptămâna viitoare probabil că vom ști mai multe lucruri. Eu nu pot să comentez, decât să spun că îmi pare rău. Lucrez în acest club de 20 de ani și mi-ar părea rău să dispară. Băieții și ei sunt cu gândurile lor. Este greu să te pui în mintea unui om care poate nu va avea salariu de sărbători, nu va avea bani în buzunar, poate și-a făcut niște planuri și nu și le va putea îndeplini. Poate de la începutul lunii ianuarie nu vor avea serviciu. Cu siguranță, însă, dacă nu se va găsi o cale de compromis, jucătorii cred că vor pleca în alte părți. Pentru că sunt jucători de valoare, au demonstrat-o și astăzi că au valoare și nu cred că va fi o problemă să-și găsească alte angajamente.”

Cât despre activitatea personală a tehnicianului Victor Lazăr, în cazul în care situația financiară a echipei nu va fi rezolvată, acesta ne-a declarat: ”Eu am un serviciu. Mă voi dedica serviciului pe care-l am în acest moment (profesor de sport n.r.), alte lucruri nu știu ce aș mai putea să spun. Este greu. Pentru mine, cel puțin, în momentul ăsta n-am știut la finalul meciului dacă să mă bucur, sau să mă apuc să plâng, pentru că este un moment delicat în viața echipei.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More