Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

LIVE-TEXT. Victor Pițurcă rămâne selecționerul României

0 33

romania-olanda-tribune

Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi pe site-ul oficial că selecționerul Victor Pițurcă rămâne pe banca echipei naționale.

Acesta a susținut astăzi o conferință de presă, de la ora 16:00. Someșeanul.ro vă prezintă câteva dintre declarațiile selecționerului:

”Așa cum vă spuneam la conferința de reunire a lotului exista într-adevăr o discuție referitoare la eventuala mea plecare și vă spuneam că șansele să se rezolve acest transfer sunt sub 1%. Nu discutasem cu nimeni din conducerea lui Al Ittihad și urma ca după meciul cu Grecia să vină un reprezentant să discutăm despre eventuala plecare. După meciul cu Grecia am avut o întâlnire de o oră și 30 de minute, am discutat despre pretențiile mele. Nu ne-am înțeles, iar aseară am luat decizia ca toată tranzacția să se oprească. Vreau să le mulțumesc celor de la Al Ittihad că m-am dorit și m-au dorit foarte mult. Nu tot timpul ce ne dorim se și întâmplă. Cred că au ocazia să asculte aceste mulțumiri. Nu mi-am dorit neapărat să plec de la Federație. V-am spus și repet: în momentul în care există o situație de genul acesta și vine o ofertă pe care nu poți să o refuzi ești obligat să îi dai curs. Dacă cei de la Al Ittihad ar fi acceptat condițiile mele, sigur plecam. Clubul din Arabia Saudită nu mi-a îndeplinit toate cererile și am hotărât să rămân la națională”.

”M-am înțeles cu președintele FRF ca în cazul în care plec să plătesc doar 50% din sumă din clauză, 750.000 de euro, ăsta e adevărul. Îi plăteam eu, nu clubul. Sigur, din banii pe care îi primeam. În momentul când am plecat de acasă am fost telefonat și mi-au spus că sunt de acord să plătească clauza, era prea târziu, luasem deja o hotărârem și erau și altele la mijloc.

”Să nu credeți că Al Ittihad nu are probleme, nu o duc foarte bine. Președintele lor îmi spunea că au plătit 66 milioane de euro datorii, încă mai au datorii”.

”Dacă vine iar o ofertă de nerefuzat, nu pot să vă păcălesc  (n.r – pe ziariștii de la conferință)”, Pițurcă lăsând să se înțeleagă cu este posibil să plece dacă primește o altă ofertă foarte bună din punct de vedere financiar. ”Dacă îmi dați voi un exemplu de pe această planetă de un antrenor care spune că are salariu de 5 milioane și vine unul și îi oferă 15 milioane și nu pleacă… să-mi spuneți voi”.

”În contractul meu scrie că dacă plec și reziliez contractul atunci plătesc. Nu scria să nu negociez. Nu știam că contractul meu este până în 2016, știam că e până anul viitor în toamnă, când se termină calificările, existând posibilitatea de prelungire. Am constatat că contractul meu se întinde până în 2016”.

”E normal să mă deranjeze faptul că a apărut contractul meu în presă”.

”Dacă pierdeam la Atena, nu știu ce aș fi făcut. Probabil că dacă aș fi pierdut, îmi doream mai mult să rămân. Mircea Sandu știe ce înseamnă să numești un antrenor la echipa națională, probabil nu m-ar fi lăsat să plec fără să se plătească suma în întregime, Sandu are experiență”.

”Mulți dintre jucători m-au sunat, și-au dorit foarte mult să rămân. Le-am explicat și lor situația. Nu pot să dau nume, nu e corect. Acum rămân”.

”Nu prea cred să sunt susținut 100%, așa simt eu. Din partea președintelui nu simt absolut nimic. Cu el am avut o discuție la început, când a venit și am stabilit să ne consultăm”, lăsând să se înțeleagă că se referă la alte persoane din FRF.

”Am mai avut oferte foarte bine, a fost echipă națională din Golf care îmi oferea 3 milioane de euro. A fost imediat după turneul final din Elveția-Austria, după ce am fost demis”.

Vă reamintim, în ultimele zile, viitorul lui Pițurcă la națională a fost în dubiu după ce acesta a fost ofertat de Al Ittihad (Arabia Saudită). Se pare că în cele din urmă selecționerul României a hotărât să rămână pe banca echipei naționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More