Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Victor Ponta: ”Românii cu centrale termice de apartament vor plăti taxă de poluare”

0 210

centrale apartament - aer conditionat

Premierul Victor Ponta a anunțat luni, la Tulcea, că românii cu centrale termice de apartament urmează să plătească o taxă de poluare, motivând că aceasta este impusă de Uniunea Europeană.

Aflat la Tulcea cu activul PSD pentru pregătirea campaniei electorale, premierul Victor Ponta a anunţat că începând din 2016, românii cu centrale termice de apartament urmează să plătească o taxă de poluare.

Discuții despre această nouă taxă impusă românilor există încă din 2011, iar potrivit guvernanților, termenul limită până când aceasta poate fi amânată este anul 2015. Asta înseamnă că în plin an electoral 2016 taxa de poluare pentru proprietarii de centrale termice de apartament ar putea intra în vigoare.

În aceste condiții, autoritățile vor încerca să convingă populația din mediul urban să se rebranșeze la sistemul centralizat de încălzire, acolo unde acesta mai există. În cazul orașelor fără sistem centralizat de încălzire, cum este Dejul, autoritățile sfătuiesc proprietarii de apartamente să opteze pentru centralele de bloc, în locul celor individuale, pentru a reduce costurile cu taxa de poluare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More