Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Victor Ponta și-ar putea lansa oficial candidatura la președinție la Dej

0 41

victor-ponta-mandri ca sunetem romani

Social-democrații au decis în cadrul reuniunii PSD de la Tulcea ca în data de 12 septembrie să fie organizat un congres național al partidului în unul dintre orașele din Ardeal, ocazie cu care va fi lansată oficial și candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale din acest an.

Printre orașele vehiculate ca posibile gazde pentru acest congres național a apărut și Dejul, care, după toate probabilitățile, va fi orașul care va găzdui marele eveniment politic.

”Mi-ar face o deosebită plăcere ca acest congres să aibă loc la Dej. În 2012, Victor Ponta s-a declarat încântat de ceea ce a văzut în sala sporturilor din Dej, un public numeros și acei susținători PSD care l-au întâmpinat în număr mare. Este o onoare pentru mine că premierul s-a gândit la Dej și urmează ca zilele acestea să se stabilească cu exactitate locația congresului”, a declarat pentru Someșeanul.ro deputatul Cornel Itu.

Acesta a mai menționat că Dejul oferă, pe lângă o sală cu o mare capacitate, și spații de cazare numeroase, la pretențiile solicitate de acest eveniment. De asemenea, având în vedere că Dejul a fost mereu considerat municipiul cel mai ”roșu” din județul Cluj, se crede că un asemenea eveniment s-ar încadra perfect într-un oraș cu un număr uriaș de susținători și simpatizanți PSD.

”Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, ne-a informat în urmă cu aproape o săptămână că Dejul ar putea fi gazda congresului în care Victor Ponta să-și lanseze oficial candidatura la prezidențiale. Propunerea ca congresul să aibă loc într-un oraș din Ardeal a fost a premierului. M-am bucurat că printre orașele propuse de către premier a fost și Dejul. Guvernul a susținut întotdeauna marile proiecte de investiții în infrastructură la Dej. Premierul Victor Ponta a fost prezent și în 2012 la lansarea mea în cursa pentru fotoliul de primar și i-a plăcut în mod deosebit modul cum a fost primit și simpatia de care s-a bucurat din partea unui număr uriaș de susținători. Îi așteptăm cu mult drag să vină la Dej”, ne-a declarat primarul Costan Morar.

Edilul a mai spus că Sala Sporturilor din Dej poate găzdui evenimente de o asemenea însemnătate, având în vedere că își poate mări capacitatea la peste 1.500 de spectatori: ”Sala Sporturilor din Dej are o capacitate de aproape 1.000 de locuri pe scaune, în tribune, însă mai pot fi adăugate încă 700-800 de locuri pe teren, dacă nu mai multe, ceea ce ar duce la o capacitate totală de aproape 2.000 de locuri.”

Celelalte orașe care au fost nominalizate pentru a găzdui congresul PSD ar fi Sebeș și Sighișoara, însă acestea nu dispun de săli cu o capacitate atât de mare pentru public ca și Sala Sporturilor din Dej.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More