Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Victor Ponta trece pe discursul naționalist și populist într-un atac la UE, PNL și UDMR

0 807

Victor Ponta, liderul Pro România, a făcut spectacol aseară în cursul unei dezbateri electorale. S-a luat la trântă cu reprezentantul UDMR, a înțepat liberalii și a atacat UE.

Astfel, șeful Pro România a pornit atacul de la ideea că România europeană se termină la Carpați. Mai jos de Ardeal nu mai există nici un interes al UE, spune acesta. De fapt, Ponta atacă ideea de alianță a PNL cu UDMR și, subtil, le impută ideile de păstrare a diversității culturale ca fiind nocive pentru România.

Eu cred – aici nu vreau să vorbesc cu păcat – eu cred că undeva în afara României s-a decis ca România europeană să se termine la Carpați și orice proiect prin care vrei să unești Bucureștiul de Ardeal să fie stopat, a declarat Ponta la dezbaterea realizată de postul de știri Digi 24.

Automat a început schimbul de replici cu senatorul UDMR Tanczos Barna în ceea ce privește condițiile de guvernare. Ponta a țintit ideea PNL de a lua la guvernare UDMR și a amintit cum același UDMR i-a impus în 2013 programul Minority Safepack. Prin acest program, spune Ponta, Uniunea Europeană ar dispune de puterea de a interveni peste capul statelor membre la impunerea unor drepturi speciale pentru minorități.

Discursul lui Ponta s-a terminat bineînțeles într-o tonalitate populistă și naționalistă, momeală ieftină pentru votanți.

 Să nu-i lăsăm pe cei care sunt anti-România, care vor ca firmele românești să dea faliment ca să le cumpere cei din străinătate, care vor ca românii să rămână săraci, ca să fim în continuare angajați pe 2 bani în Franța sau în Italia sau aici, la supermarketuri, să lucrezi la casă ore în șir și să fii tratat ca un obiect. Cred că pot să conduc România să ieșim încă o dată din criză, alături de cei din Pro România, alături de toate partidele care sunt pro-România, deci clar nu alături de UDMR, a concluzionat Victor Ponta.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More