Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Victorie în instanță a sindicaliștilor de la Aeroportul Cluj

0 60

aeroport-cluj

Sindicatul Independent al R.A. Aeroportul Cluj-Napoca a câştigat încă un proces important cu Consiliul Judeţean Mureş care este obligat să furnizeze informaţiile de interes public solicitate privind fundamentarea sumei de 8.330.000 lei/an alocată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 16 din 30 ianuarie 2014 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al R.A. Aeroportul Transilvania Târgu Mureş pe anul 2014.
Prin Hotărârea Tribunalului Cluj nr. 5902/ 28.10.2014, prima instanţă admite acţiunea în contencios administrativ a Sindicatului Independent al R.A. Aeroportul Cluj-Napoca şi obligă Consiliul Judeţean Mureş să furnizeze informaţiile de interes public solicitate referitoare la Nota de fundamentare care a stat la baza aprobării Hotărârii Consiliului Judeţean Mureş nr. 16/ 2014.

Prin Nota de fundamentare a bugetului pe anul 2014 trebuie să fie defalcate în mod distinct, veniturile şi cheltuielile aferente serviciului de interes economic general de cele aferente activităţilor economice care nu au legătură cu serviciul încredinţat pentru finanţarea R.A. Aeroportul Transilvania Târgu Mureş, aşa după cum este reglementat în legislaţia naţională şi europeană din domeniul ajutorului de stat.

Fundamentarea bugetului de venituri şi cheltuieli asigură transparenţă asupra utilizării banilor publici astfel încât să se evite supracompensarea serviciului de interes economic general încredinţat Aeroportului Târgu Mureş care poate conduce la denaturarea gravă a competiţiei pe piaţa aviatică din regiune.

Este vorba de fundamentarea de către C.J. Mures a unei alocaţii importante din bugetul Judeţului Mureş în sumă de 8.330.000 lei/an (1.850.000 euro/an) pentru Aeroportul Târgu Mureş care a beneficiat în ultimii ani de finanţări consistente a activităţilor comerciale (tarife de servicii pentru pasageri de 1,00 euro, echipamente de deservire la sol a aeronavelor, parcare auto aeroport, s.a), fapt care distorsionează competiţia în favoarea Aeroportului Târgu Mureş şi în defavoarea Aeroportului Cluj, ceea ce ne afectează pe toţi, atât angajaţi ai Aeroportului Cluj cât şi pasageri care beneficiază de serviciile de transport aerian de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj R.A.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More