Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Victorie pentru Klaus Iohannis la Bistrița-Năsăud

0 60

Klaus Iohannis - Aurelian Muresan - Cluj 2014 (12)

Candidatul Alianței Creștin Liberale la alegerile prezidențiale din acest an, Klaus Iohannis, a câștigat primul tur al alegerilor în județul Bistrița Năsăud.

Conform Observatorbn.ro, în urma numărătorii paralele a PSD Bistrița-Năsăud, Kalus Iohannis a obținut 43,91% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obținut 36,45%.

Mai exact, Iohannis a obținut 59.413 voturi, în timp ce Ponta a obținut 49.320 de voturi.

„Mulţumim tuturor celor care au fost la vot în acest prim tur de scrutin. Îi preţuim pe cei care au ales să fie alături de Victor Ponta, la fel şi pe toţi ceilalţi care au optat pentru alţi candidaţi. Vom analiza rezultatele şi vom trage învăţămintele pe care orice partid ar trebui să le tragă după o primă etapă electorală, în care candidatul nostru a ieşit pe locul 2. Întotdeauna votul cetăţenilor este suveran, iar noi ne pregătim deja pentru turul doi“, se arată într-un comunicat de presă al celor de la PSD.

„Încep să vină rezultatele şi constatăm că sunt mai mult decât promiţătoare la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, că în zone fief consacrat PSD-ului sau în zone în care primari ai PDL au trecut la PSD, ACL-ul a avut un scor zdrobitor. Am câştigat, din rezultatele pe care le avem acum la Sângeorz-Băi, cu primar PSD, am câştigat la Năsăud cu primar PSD, am câştigat la Prundu-Bârgăului cu primar PSD, la Bistriţa-Bârgăului, la Budeşti cu primar PSD, la Josenii Bârgăului cu primar PSD… Deci, într-o frază, am câştigat în majoritatea localităţilor din Bistriţa-Năsăud. Cu siguranţă, conform datelor pe care le avem în acest moment, câştigăm la nivelul municipiului Bistriţa. În Beclean se pare că am pierdut la o diferenţă foarte mică, de vreo 300 de voturi“, a declarat deputatul Ioan Oltean pentru Observator BN.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More