Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – 25 de cazuri de Covid-19 în Reteag: 4 decese, dar și o vindecare. Ce spun localnicii

0 1.561

Numărul cazurilor de covid-19 confirmate în localitatea Reteag a ajuns la 25. Dintre acestea un caz a fost vindecat.

Primarul comunei bistrițene Petru Rareș, Vasile Cocoș, a declarat că în localitatea Reteag sunt confirmate 25 de cazuri de coronavirus, dintre care unul vindecat.

De asemenea au fost înregistrate 4 decese, dintre care unul ieri.

Potrivit Ministerului Sănătății, bărbatul de 56 ani din județul Bistrița-Năsăud, a revenit din Italia pe 10.03.2020, aflat în auto-izolare la domiciliu până pe 24.03.2020. 
Internat pe 05.04.2020 în Spitalul Județean de Urgență Bistrița -Secția Boli Infecțioase, cu febra, tuse, astenie, dispnee, mialgii. Diagnostic de internare: Suspect COVID-19. Diabet zaharat tip I, HTA stadiul I.
Recoltat pe 05.04.2020, confirmat pe 06.04.2020 în laboratorul UMF Cluj 
CT cu modificari pulmonare „sugestive” pentru COVID-19.
Decedat pe 08.04.2020 cu diagnostic de deces Bronhopneumonie COVID-19. Diabet
zaharat tip I.

Este vorba despre un bărbat de 56 de ani, frate cu un alt bărbat de 51 de ani, decedat și el în data 7 aprilie. Acesta din urmă a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Bistrița, secția boli infecțioase, în data de 31 martie și transferat în data de 05 aprilie în secția ATI, cu insuficiență respiratorie acută, unde a fost intubat.

Infecția cu noul coronavirus a fost confirmată în 01 aprilie. De asemenea, cei de la Ministerul Sănătății au declarat că acesta a avut contact cu persoane din comunitate care nu au respectat condițiile de izolare la întoarcerea în țară.

Totodată localnicii, mai ales cei din zona Poienile Reteagului, afirmă că sunt neglijați de către autorități și că nu li se oferă nici măcar apă sau pâine. Tot în această ordine de idei, chiar dacă sunt impuse restricții de circulație și nimeni nu este lăsat să iasă din curte fără motiv întemeiat, lumea pare a circula liberă. Totuși se observă că localnicii păstrează distanța de siguranță dintre persoane.

Nu în ultimul rând, chiar dacă Prefectura Bistrița-Năsăud a luat măsuri suplimentare de protecție și prevenire a extinderii covid-19, la ora realizării acestui material în zonă nu erau prezente echipaje ale poliției sau jandarmeriei.

Localnicii au afirmat că astfel de echipaje au fost observate doar în cursul dimineții.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More