Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

VIDEO | Ai încercat vreodată să fierbi Coca-Cola?

0 64

coca-cola

Un spaniol cunoscut în mediul online ca şi Hector a vrut să vadă ce se întâmplă dacă fierbe timp de 25 de minute conţinutul unei sticle de Coca-Cola.

După 25 de minute de fierbere, sucul s-a transformat într-o cremă vâscoasă, cu aspect de smoală.

Spaniolul şi-a numit experimentul “Una Muerte Silenciosa” şi a pus filmarea pe YouTube unde a fost vizionată de aproape 4 milioane de oameni , notează stirileprotv.ro.

 

Asociatia Nationala pentru Bauturi Racoritoare (ANBR) are ca activitate prioritara reprezentarea industriei de bauturi racoritoare, prin dezvoltarea si promovarea dialogului activ si responsabil cu toti cei interesati de dinamica acestui sector. In acelasi timp, ANBR militeaza pentru impunerea si mentinerea unor standarde de calitate la nivel european, pentru informarea corecta a consumatorilor si pentru promovarea comportamentului responsabil al membrilor asociatiei in problema nutritiei echilibrate si a ingredientilor folositi de acestia.

In acest sens, va punem la dispozitie in cele ce urmeaza pozitia oficiala a asociatiei ca urmare a articolului publicat. Va stam la dispozitie pentru orice detalii suplimentare sau informatii despre orice subiect care implica industria bauturilor racoritoare.

Caramelizarea

Experimentul prezentat în documentarul privind rezultatul fierberii unei băuturi carbogazoase cu aromă de cola este un procedeu fizico-chimic normal. Prin fierberea oricărui lichid îndulcit cu zahăr, inclusiv apă îndulcită cu zahăr, ia naştere un produs de culoare brună, caramelul. Cu alte cuvinte, zahărul din conținut se caramelizează.

Caramelizarea este un proces fizico-chimic complex de descompunere termică prin eliminarea unui număr de molecule de apă, urmată de o transformare termică pațială a moleculelor de zahăr.

Caramelul este o substanţă lichidă sau solidă de culoare închisă, culoarea poate varia de la maro închis până la negru în funcție de gradul de transformare termică a zahărului. Caramelul are un gust şi o aromă caracteristice. Diferite sorturi şi tipuri de caramel iau naştere cu gusturi şi arome variate prin acţiunea căldurii asupra zaharurilor alimentare în prezenţa sau absenţa unor substanţe nutritive chimice, promotoare de caramelizare.

În industria alimentară, compuşii obţinuţi prin caramelizare se folosesc pentru obţinerea coloranţilor de culoare brună-cafenie care se numesc pigmenţi de caramel.

Caramelul este folosit în industria alimentară într-o gamă largă de produse, inclusiv în dulciuri, prăjituri, chipsuri, bere, gogoși, sosuri și în unele băuturi răcoritoare. Colorantul caramel folosit în produsele noastre este sigur și nu prezintă nici un risc pentru sănătate.

În martie 2011, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA – European Food Safety Authority) a re-evaluat și reafirmat siguranța caramelului. O componentă importantă a procesului de re-evaluare a constituit-o revizuirea întregii literaturi științifice pe această temă. Mai mult decât atât, principalele autorități de reglementare din lume consideră caramelul ca fiind sigur pentru utilizarea în alimente și băuturi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More