Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Ambulanța Dej, omagiu pentru colegii ambulanțieri răpuși de coronavirus

0 908

Personalul medical al Ambulanței Dej a ținut un moment de reculegere în memoria unui coleg ambulanțier de la Suceava, care a decedat în urma infecției cu noul tip de coronavirus.

Un ambulanţier în vârstă de 60 de ani de la Spitalul de Urgente Suceava a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în urma infecţiei cu noul coronavirus.

”Al doilea coleg ambulanţier a decedat, fiind victima virusului SARS-COV 2. Condoleanţe familiei acestuia şi colegilor de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava.”, a scris pe Facebook secretarul de stat Raed Arafat.

Bărbatul a fost adus la spitalul din Iaşi în urmă cu o săptămână, fiind internat în stare gravă la Terapie Intensivă.

„Este vorba despre o persoană de 60 de ani. A fost încă de la început internat pe compartimentul de terapie intensivă. A fost şi ventilat, iar din nefericire funcţia lui respiratorie nu a răspuns la tratament. A fost tratat conform protocolului, cu tot ce era cazul din punct de vedere medicamentos. Nu a avut o patologie asociată evidentă”, a declarat medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Acesta este al șaptelea cadru medical mort din cauza coronavirusului, de la începutul epidemiei în România.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în România, una din 10 persoane infectate este din sistemul sanitar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More