Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Anima Pro Terra Dej acuză primarul: ”Schimbă regulile jocului de la o lună la alta”

0 74

someseanul-Costan Morar - primar Mun Dej

La ședința de Consiliu Local de azi de la Dej, prima din acest an, a fost prezentă și o reprezentantă a Asociației Anima Pro Terra Dej. Stanca Trâmbițaș a luat cuvântul la finalul ședinței și l-a acuzat pe primarul Costan Morar că ”este foarte nehotărât și schimbă regulile jocului de la o lună la alta.”

Reprezentanta Anima Pro Terra a prezentat în fața consilierilor locali și realizările Asociației în ultima perioadă. Printre acestea se numără și asigurarea unei sponsorizări de 3 tone de hrană uscată și o jumătate de tonă de hrană umedă o dată la trei luni prin intermediul unei asociații din Germania.

”Ne-am implicat și am găsit colaborare internațională în privința adopțiilor. Anul trecut am dat spre adopție 30 de câini în străinătate, iar anul acesta, în luna ianuarie, am dat spre adopție 30 de câini care urmează să plece la începutul lunii februarie”, a mai adăugat Stanca Trâmbițaș.

Asociația Anima Pro Terra spune că proiectul derulat la finalul anului trecut de Primăria Dej în colaborare cu Vier Pfoten s-a bucurat de apreciere atât la nivel național cât și internațional, sterilizarea câinilor fără stăpân din Dej fiind lăudată în mai multe medii, însă acum, asociația îl acuză pe primar că la doar două luni distanță s-a răzgândit și aduce în discuție eutanasierea câinilor comunitari.

Fundația Vier Pfoten era așteptată să se întoarcă la Dej în luna ianuarie, pentru a continua proiectul început în decembrie, însă, din cauza ezitărilor primarului, specialiștii asociației nu vor veni la Dej nici la începutul lunii februarie, așa cum se anunțase ulterior.

”Din cauza ezitărilor domnului primar am pierdut semnarea contractului de colaborare cu Vier Pfoten. Eram pentru ei prioritate, acum stăm din nou la coadă, să ne așteptăm rândul și să sperăm că atunci când primarul își va putea lua un angajament ferm aceștia (n.r. Vier Pfoten) se vor întoarce”, a spus în fața consilierilor locali Stanca Trâmbițaș.

”În ultima săptămână, în disperarea de a aduna câinii de pe stradă, Primăria a ieșit la capturare cu mijloace care sunt, din păcate, în afara legii”, acuză cei de la Anima Pro Terra, care au făcut și o comparație între procedurile celor de la Vier Pfoten (care au capturat 50 de câini, în mod legal, într-o săptămână), față de doar 12 câini cât au capturat angajații Primăriei în luna ianuarie, prin mijloace considerate în afara legii.

”Cea mai eficientă acțiune de prindere a fost într-o zi când însuși domnul primar a participat la această acțiune” a fost comentariul care a stârnit râsete printre consilieri.

Primarul Dejului pune acțiunile din ultimile zile pe seama ”zecilor” de sesizări pe care le-a primit în ultima perioadă cu privire la haitele de câini de pe străzi și atacurile câinilor comunitari asupra oamenilor. Mai mult, edilul spune că a cerut sprijin tuturor factorilor implicați și iubitorilor de animale pentru a stăpâni fenomenul abandonului și al transporturilor de câini din alte localități pe străzile din Dej.

Însă, principalul motiv pentru care a trecut la măsuri dure împotriva câinilor și pentru care el însuși a ieșit în stradă alături de hingheri să captureze câini, este acela că a promis în toamna anului trecut că până la Revelion nu vor mai fi câini pe străzi, lucru care nu s-a întâmplat.

Mai multe discuții pe această temă, dar și răspunsul integral al primarului le puteți vedea în materialul video următor.


Anima Pro Terra vs. Primaria Dej in privinta cainilor comunitari by Irina Maxim

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More