Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Bilanțul inundațiilor din zona Dej-Gherla, provocate de codul roșu de furtună

0 1.584

Pompierii dejeni au fost solicitați marți seara să intervină în mai multe zone din preajma municipiului Dej, după ce mai multe zone au fost inundate în urma codului roșu de vreme severă. Probleme au fost și în zona Gherla, dar și în zona de munte a județului Cluj.

Ploaia torențială și șuvoaiele care s-au revărsate de pe versanți au dus la umflarea văilor și pâraielor. În doar o jumătate de oră, cât a plouat cu găleata, apele au acoperit drumurile și au inundat case, grădini și curți, dar și anexe gospodărești.

Mai multe localități din zona municipiului Dej au fost serios afectate de inundații, iar pompierii și autoritățile locale au intervenit de urgență în sprijinul oamenilor imediat ce vremea a permis acest lucru.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Cluj au fost afectate următoarele localități:

  1. Șomcutul Mic – s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 beciuri inundate. Au intervenit Detașamentul de Pompieri Dej, cu o autospecială și o motopompă, sprijiniți de un buldoexcavator aparținând primăriei Dej

2. În Jichișu de Jos a intervenit pentru evacuarea apei din 2 gospodării Detașamentul de Pompieri Dej, cu o autospecială și o motopompă, 4 subofițeri.

3. În Fizeșul Gherlii a intervenit cu o motopompă SVSU pentru evacuarea apei din 4 gospodăarii.

4. În Mintiu Gherlii a intervenit cu o motopompă SVSU pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie.

5. În Săcălaia a intervenit cu o motopompa SVSU pentru evacuarea apei dintr-un saivan în care erau 2000 miei.

De asemenea, drumul comunal DC 177 între localitatea Vad și Bogata a fost parțial închis din cauza aluviunilor și inundațiilor care s-au revărsat pe carosabil.

În urma precipitațiilor abundente, drumul DN 1 R, între localitățile Călățele și Beliș a fost închis circulației rutiere, drumul fiind rupt pe 2 porțiuni de aproximativ 50 m.

Podețul provizoriu peste râul Crișul Repede, care face legătura între localitatea Poieni – DN 1 E60 și Valea Drăganului a fost afectat de inundație și a fost închis circulației.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More