Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Blocul V03 din Dej, pus la pământ

0 1.777

Ceea ce mii de dejeni așteptau să se întâmple de aproximativ 30 de ani s-a întâmplat azi. Blocul V03 din cartierul Dealul Florilor a fost dărâmat.

Procedurile de dărâmare a blocului au debutat la începutul acestei săptămâni, când autoritățile au împrejmuit și securizat zona.

După ce zilele trecute muncitorii au lucrat pentru a pregăti zona, iar utilajele au început să distrugă anumiți stâlpi și pereți de susținere, sâmbătă dimineața blocul a fost pus la pământ.

Morar Costan, primarul municipiul Dej, anunța în urmă cu câteva zile că a început împrejmuirea și pregătirea zonei pentru demolarea blocului V03. 

Mă bucur să anunț că în perioada imediat următoare 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞 𝐝𝐞𝐦𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚 𝐚 𝐢𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢, a declarat acesta.

În 2018, a mai adăugat edilul, ca urmare a demersurilor făcute a fost finalizată procedura de avizare a Hotărârii de Guvern nr. 727/2002 de către Ministerul Dezvoltării în sensul abrogării Art. 3, o procedură de lungă durată care a presupus parcurgerea procesului de avizare prealabilă din partea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Finanțelor, Ministerului Justiției.

Modificarea HG 727/2002 a fost obligatorie pentru a asigura legalitatea demersului prin care Municipiul de Dej a devenit administratorul obiectivului și pentru a aproba plata sumelor investite către MAI și cei doi cumpărători așa cum prevede hotărârea de guvern. Doar în momentul asigurării legalității și ulterior achitării sumelor de către Municipiul Dej, MAI a putut ridica notarea din carte funciară.

Astfel, odată degrevate de toate sarcinile imobilul și terenul aferente, aflate în posesia Primăriei Municipiului Dej, acestea au fost scoase la licitație în anul 2018. La primele trei licitații nu s-a prezentat niciun ofertant. În luna mai 2019 s-au finalizat procedurile de licitație în cazul vânzării prin licitație publică cu strigare a imobilului situat în Dej, strada Crângului nr.1 (bloc V03) și a terenului aferent în suprafața de 3540 mp, zona urmând să fie mobilată conform condițiilor cerute de Primăria Municipiului Dej în caietul de sarcini al licitației, aprobat de Consiliul Local Dej, a mai declarat Morar Costan.

Noul proprietar al imobilului situat în Dej, strada Crângului nr.1 (bloc V03) are obligația de a respecta prevederile caietului de sarcini aprobat prin H.C.L. nr.25/28.02.2019, care prevede edificarea unui ansamblu arhitectural cu respectarea următoarelor condiții:

-prezentarea unor soluții de încadrare din punct de vedere arhitectural, urbanistic și funcțional cu zona, aprobare în Consiliul Local Dej, în vederea construirii unui imobil cu apartamente și spații comerciale.

-amenajarea în zona de edificare a unui un număr de 250-300 locuri de parcare (în funcție de numărul de apartamente și suprafață construită a spațiilor comerciale), 80 dintre acestea urmând a fi atribuite cu titlu gratuit Municipiului Dej, cel puțin 30 amenajate în subteran, pentru a fi distribuite cetățenilor care dețin garaje în zonă , garaje care vor fi demolate.

-amenajarea unui loc de joacă cu suprafața de aproximativ 300mp.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More