Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Bunicuța eroină. A prins trei hoți de buzunare într-un autobuz din Cluj

0 248

hoti buzunare autobuz cluj bunicuta eroina

Trei hoți din buzunare au fost surprinși asupra faptului de o ”bunicuță” în timp ce furau portmoneul unei femei. Totul s-a întâmplat într-un autobuz ce circula în Cluj-Napoca și a fost surprins de camerele de supraveghere.

Jurnalistul Ion Novăcescu a publicat pe site-ul său întreaga desfășurare a evenimentelor. Potrivit acestuia, cei trei bărbați acționau în grup, încercuiau victima în înghesuiala din mijlocaul de transport, pentru ca apoi s-o buzunărească sau să-i caute prin poșetă.

Conform lui Novăcescu, filmarea cu pricina a fost surprinsă în 17 februarie, în autobuzul care circulă pe linia 35.

”În filmuleţul postat se observă, la reperul orar: 08:54:30, cum cei trei hoţi se concentrează pentru a o jefui pe Bunicuţa 007. Aceasta, calmă şi vigilentă, iese din încercuirea lor şi se plasează într-un loc protejat şi care să-i permită o bună observaţie.

La 08:58:28, hoţii se plasează în jurul unei tinere absente din Bistriţa Năsăud şi pe parcursul a mai puţin de un minut îi sustrag acesteia portmoneul din poşetă. La reperul: 08:59:18 Bunicuţa 007 observă furtul. În secundele următoare, hoţul plasează portomenul complicelui său de la uşă. Dând dovadă de curaj şi un extraordinar spirit civic, Bunicuţa 007 o avertizează pe tânără că a fost furată (momentul de la: 08:59:51). Imediat, doi dintre hoţi se năpustesc asupra bravei bunicuţe pentru a o intimida, însă aceasta rămâne calmă şi imperturbabilă, cerându-i fetei să-şi verifice poşeta. În secunda următoare, hoţul de la uşă aruncă jos portomneul, în vreme ce un călător în vârstă ia atitudine, cerând şi el şoferului Companiei de Transport Public (CTP) să nu deschidă uşile autobuzului”, se arată pe novacescu.ro.

Odată oprit autobuzul, șoferul a sunat la 112, timp în care ceilalți călători au făcut scut în fața bunicuței eroine, timp în care hoții cereau șoferului să deschidă ușile pentru a scăpa. Conducătorul auto nu s-a lăsat intimidat și a așteptat liniștit sosirea polițiștilor.

”La  data  de  17  februarie,  poliţiştii  din  cadrul  Poliţiei  municipiului  Cluj-Napoca – Secţia 6 Poliţie au surprins, în flagrant delict, trei bărbaţi, bănuiţi de furt calificat. În fapt, cei trei, cu vârste cuprinse între 44 şi 52 de ani, au fost depistaţi în timp ce sustrăgeau portmoneul unei femei, de 45 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, în timp  ce  aceasta  călătorea  cu  un  mijloc  de  transport  în  comun.  Portofelul persoanei vătămate, care se deplasa pe raza municipiului Cluj-Napoca, conţinea documente şi carduri bancare. Bărbaţii,  din judeţele  Brăila şi  Prahova,  au fost  reţinuţi  pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale,sub coordonarea unităţii de parchet competente”, precizează polițiștii într-un comunicat de presă.

Ce au omis polițiștii să recunoască este faptul că nu ei au surprins hoții în flagrant delict, ci bunicuța eroină. Fără spiritul acesteia de observație, fără curajul ei de a atenționa victima, hoții au fi plecat cu tot cu portmoneul victimei și nu i-ar mai fi găsit nimeni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More