Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

VIDEO – Cadavrele a doi bărbați, recuperate din lacul Tarnița. Au căzut cu mașina în lac

0 1.113

Două persoane, un bărbat de 28 de ani și unul de 33 de ani, au fost găsite decedate, miercuri, lângă un autoturism căzut în Lacul Tarniţa, la o adâncime de 15 metri, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

„Echipajele de scafandri Salvamont-Salvaspeo, sprijinite de scafandri ISU Cluj, au reuşit să recupereze corpurile a doi bărbaţi din apele lacului Someşul Cald. Având în vedere că acestea prezentau rigiditate cadaverică, nu au putut fi aplicate manevrele de resuscitare”, au transmis reprezentanţii ISU Cluj.

Conform aceleiaşi surse, şi autoturismul în care se presupunea că s-au aflat cele două persoane a fost găsit pe fundul lacului, la o adâncime de circa 15 metri.

Lucrătorii ISU Cluj au început să caute miercuri dimineaţa, la solicitarea poliţiştilor clujeni, un autoturism despre care se credea că ar fi căzut, marţi seară, în Lacul Taniţa.

„S-a intervenit la solicitarea poliţiştilor care au identificat în zona Barajului Someşul Cald mai multe indicii conform cărora ar fi căzut un autoturism în apă. S-a intervenit la faţa locului cu două echipaje şi o barcă de salvare-căutare, din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Cluj-Napoca, pentru a verifica dacă se adevereşte situaţia şi pentru a determina locul sau zonele de unde se pot începe acţiunile de căutare”, informează ISU Cluj.

La acţiune au luat parte şi specialişti din cadrul Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo.

Căutările au demarat iniţial marţi seară, dar au fost întrerupte pe timpul nopţii. Polițiștii au observat, la primele acțiuni de cercetare de aseară, că balustrada barajului este ruptă pe o porţiune de aproximativ trei metri, că sunt urme de frânare şi că ar fi vorba de un accident.

”În urma activităților de căutare efectuate, în lacul Someșul Cald au fost identificate și ridicate, de către echipajele de specialitate, trupurile a două persoane, care nu mai prezentau semne vitale.

Verificările polițiștilor au condus la identificarea acestora, respectiv un bărbat de 28 de ani, din comuna Iara și un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Maramureș.

În continuare sunt efectuate cercetări pentru a se stabili toate împrejurările și circumstanțele în care a avut loc evenimentul”, a transmis IPJ Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More