Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Campanie umanitară ”Ajutați-o pe Monica!”

7 135

Monica Corpodean-Mariana Baciu

De-a lungul anilor, prin activitatea depusă în slujba comunității, după miile de ore în care a salvat vieți, a acordat ajutor esențial bolnavilor și a redat speranța de viață altora care nu mai aveau fărâmă de încredere în viitor, o angajată a Serviciului de Ambulanță Dej a ajuns acum ca ea însăși să aibă nevoie de ajutor din partea celorlalți.

Asta pentru că statul, cel care în mod normal ar trebui să o sprijine și să o țină pe picioare și în funcție pentru a putea ajuta oamenii în continuare, acest stat acum îi întoarce spatele.

Nu au fost puține cazurile în care angajați ai Ambulanței, șoferi, asistenți sau medici, au fost implicați în accidente rutiere, evenimente petrecute din cauza unor inconștienți care nu au acordat prioritate de trecere mașinilor de salvare în misiunea lor de a salva vieți.

S-a întâmplat miercuri, 12 martie, pe drumul național 1C, la intrare în localitatea clujeană Cășeiu. Un echipaj al Ambulanței Dej, cu asistent și șofer, se îndrepta spre un caz în localitatea Cășeiu, unde un pacient avea nevoie urgentă de asistență medicală. Cei doi n-au mai ajuns însă, pentru că o autoutilitară le-a tăiat calea, iar cele două autovehicule s-au izbit violent.

În urma impactului, șoferul autoutilitarei, dar și cei doi angajați ai ambulanței au fost răniți, cea mai afectată fiind asistenta medicală. Monica a suferit o fractură deschisă de femur și fracturi de gambă la ambele picioare, fiind de atunci internată la Clinica de Ortopedie din Cluj-Napoca.

Pentru Monica, veștile îngrozitoare au venit rând pe rând. Având în vedere gravitatea rănilor suferite la picioare, pentru refacere are nevoie de un aparat de osteosinteză, dispozitiv care trebuie suportat financiar chiar de către ea.

Nu contează că a lucrat atâția ani pentru a salva vieți, nu contează că a îndurat nopți nedormite, geruri cumplite și arșiță doborâtoare în timpul serviciului, în timp ce se afla în slujba cetățeanului. Acum trebuie ca ea, tocmai ea care lucrează în sistemul de sănătate al țării, să plătească din propriul buzunar un aparat de osteosinteză al cărui cost ajunge la 12.000 de lei. Bani pe care, din salariul de asistentă medicală nu are cum să-i scoată.

De atunci, sute de oameni inimoși au vrut să sară în ajutorul Monicăi, pentru ca aceasta să poată beneficia de tratamentul corespunzător.

Colegi din serviciile de ambulanță din județul Cluj și nu numai, colegi din spitalele din zonă sau pompieri, toți au pus mână de la mână, au rupt din puținul lor, pentru a o ajuta pe Monica. Dar fiindcă românii sunt inimoși și nu dau în spate la greutățile aproapelui lor, zeci de persoane au solicitat rând pe rând informații despre cum să o poată ajuta pe Monica.

Oameni simpli, tineri, bătrâni, bugetari sau pensionari, au trimis pe adresa redacției noastre întrebări despre cum o pot ajuta pe asistenta medicală să se pună pe picioare, atât la figurat cât și la propriu.

Cei care vor să o ajute, cu o sumă cât de mică, o pot face donând bani în contul deschis la Banca Transilvania: RO65BTRL05201201G05711XX – titular Monica Corpodean.


campanie umanitara Monica Corpodean by Irina Maxim

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Nicola Sorin spune

    extraordinar…imi pare sincer rau…aceasta veste ma tulburat…dumnezeule chiar imi pare rau…dumnezeule asa ceva nu se poate…sunt daramat

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More