Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Candidații PSD Cluj au încheiat campania la Dej. Ce mesaje au pentru alegători

0 514

Cu doar câteva ore înainte de încheierea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare de duminică, social-democrații clujeni au avut o ultimă întâlnire de lucru la Dej. La sediul PSD au fost prezenți, pe lângă lideri de partid și susținători, și ocupanții primelor locuri pe listele pentru Senat și Camera Deputaților, respectiv Vasile Dâncu și Patriciu Achimaș Cadariu.

La finalul ședinței de lucru prin care au pus capăt campaniei electorale, cei doi candidați au acceptat să acorde un scurt interviu publicației Someșeanul.ro, în cadrul căruia și-au exprimat intențiile în ceea ce privește mandatul de parlamentar pe care îl vor obține în urma alegerilor de duminică, transmițând în același timp și un mesaj de încurajare pentru alegători.

Ambii candidați sunt convinși că electoratul social-democrat își va face datoria civică și va ieși duminică la vot, în ciuda pandemiei și a restricțiilor, iar sociologul Vasile Dâncu a transmis chiar un mesaj de siguranță în ceea ce privește bătălia electorală cu adversarii liberali, spunând că cele două formațiuni politice au o luptă foarte strânsă în competiția pentru Parlamentul României, potrivit sondajelor

Prof. Dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, directorul medical al Institutului Oncologic ”Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, candidează duminică la alegerile parlamentare din partea PSD Cluj, fiind locul I pe lista pentru Camera Deputaților.

Fost ministru al Sănătății în guvernul condus de Dacian Cioloș, acesta consideră că ”implicare noastră și a tuturor celor care sunt profesioniști reali în domeniile pe care le reprezintă înseamnă un mare plus pentru viitorul României. De departe, PSD Cluj are cea mai bună listă de candidați care apare în aceste alegeri”susține candidatul PSD la Camera Deputaților.

Acesta așteaptă să își ia în primire mandatul cu gândul ca, împreună cu colegii din Parlament, să pună cap la cap toată situația dificilă pe care o traversează țara și să reușim împreună să depășim această criză sanitară și economică care afectează România în toate domeniile.

Mesajul pentru dejeni: ”Să vină să ne voteze. Să se uite pe liste la fiecare candidat în parte, să vadă ce-l recomandă, ce știe să facă, ce a făcut în mod real și cum poate să-i ajute în rezolvarea problemelor personale.Sunt convins că vor judeca bine. Să vină la vot și nu în ultimul rând să se vaccineze, dacă va apărea vaccinul împotriva Covid”.

”Am venit aici să ne întâlnim cu echipa noastră, să luăm ultimele mesaje pe care ni le trimite Dejul pentru viitorul Parlament. Noi aici trebuie să reconstruim după ce primarul nostru s-a mutat într-o lume mai galben, s-a mutat la un alt partid (n.r. referire la plecare primarului Dejului Costan Morar de la PSD la PNL). Este foarte important să ne vedem cu echipa noastră, am vorbit despre faptul că trebuie să începem un proces de întinerire a partidului, de deschidere a partidului spre altceva.Vreau ca peste 4 ani de zile, pentru când ne pregătim noi, să câștigăm atât Dejul, cât și această zonă”, a spus Vasile Dâncu.

Candidatul PSD Cluj pentru Senatul României consideră că partidul din care face parte a fost ”principalul agent al dezvoltării României în ultimii ani”.

”Dacă ne uităm pe statistici, Partidul Social Democrat a avut creștere economică în fiecare dintre mandate, pe când cei de dreapta au avut întotdeauna scădere economică. În al doilea rând, marile proiecte ale Clujului, ale județului Cluj, au fost lansate de Partidul Social Democrat, când am avut președinția Consiliului Județean și o pondere semnificativă în județ. Mă gândesc la Aeroportul Internațional, la autostrada Transilvania, de asemenea parcurile industriale Tetarom sunt un proiect tot al nostru, al social democraților. Noi am dezvoltat România și am dezvoltat județul Cluj, chiar dacă am condus foarte puțin acest județ. Suntem și în acest moment alături de autoritățile locale, indiferent de partidul din care fac parte, și ca social-democrați, la București, o să susținem interesele dejenilor, chiar dacă primarul nostru s-a mutat în altă parte. Dejenii nu au practic nicio vină că primarul și-a schimbat culoarea politică la un moment dat”, spune sociologul Vasile Dâncu.

”Noi vom corecta ceea ce se întâmplă aberant în acest moment la guvernare. În primul rînd vom începe o testare masivă a populației, vom redeschide școlile, vrem să facem o strategie economică diferită de ceea ce am văzut că au prezentat Partidul Național Liberal și președintele Iohannis, cu privire la folosirea banilor pentru reconstrucție și reziliență, bani europeni. Vrem să reconstruim zonele sărace din România, este foarte important să echilibrăm dezvoltarea”

Ce au mai declarat cei doi candidați social-democrați puteți vedea în materialul video atașat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More