Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Captură impresionantă de cannabis în Bistrița-Năsăud

0 393

Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore și alte două plasate sub control judiciar.

Începând cu luna iunie 2020, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. au desfăşurat investigații privind o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc ce acţiona în județul Bistrița-Năsăud.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, de la începutul acestui an, un bărbat de 48 de ani, din Tureac, ar fi constituit o plantație outdoor de cannabis, într-o zonă împădurită, în localitatea Tureac, informează cei de la IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, ar fi implicat-o în activitatea infracțională și pe concubina lui, o femeie de 49 de ani, precum și pe fratele femeii, un bărbat de 45 de ani și fiul lui de 17 ani, toți din localitățile Josenii Bârgăului și Tureac.

Astfel, la data de 23 august, poliţiştii au pus în aplicare patru mandate de percheziție la domiciliile acestor persoane.

În urma perchezițiilor au fost descoperite 83 de plante de cannabis, în diferite stadii de creștere, precum și instalații pentru laborator de creștere indoor a plantelor de cannabis. Totodată, au mai fost descoperite o carabină, o armă de vânătoare, o pușcă cu aer comprimat, precum și cartușe de diferite calibre, dispozitive de reglaj, o arbaletă și 4 săgeți. Tot în cadrul perchezițiilor au fost ridicate 4 telefoane mobile, 2 tablete și înscrisuri cu valoare probatorie.

Au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, iar în urma audierilor, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 ore a bărbatului de 48 de ani și a tânărului de 17 ani, iar femeia de 49 de ani și fratele acesteia au fost plasați sub control judiciar.

Cercetările continuă pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar în cursul acestei zile, cele două persoane reținute vor fi prezentate magistraților, în vederea dispunerii unei măsuri preventive, informează purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More