Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Cea mai mare plantație de cannabis din România în vechile hale CAP din Arad

3 209

Cea mai mare cultură de cannabis din România a fost descoperită în Arad, anchetatorii structurilor de combatere a crimei organizate făcând, vineri, nouă percheziţii la traficanţi de droguri, între care sunt şi cetăţeni vietnamezi, unde au găsit 30 de kilograme de cannabis şi mii de plante.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Arad, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Arad, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, exclusiv cetăţeni vietnamezi, specializaţi în traficul de droguri de risc.

În acest scop, au fost efectuate nouă percheziţii domiciliare la imobile deţinute de liderii grupării, învinuiţii Tran Huu Duc, Nguyen Manh Cuong şi Nguyen Hong Viet, situate în Bucureşti (patru) şi în judeţul Arad (cinci).

Procurorii DIICOT au descoperit într-una din aceste locaţii, din municipiul Arad, cea mai mare cultură in-door de cannabis de pe teritoriul Romaniei.

În total, au fost ridicate un număr de aproximativ 3.000 de plante de cannabis, provenind din aceste culturi, precum şi cantitatea de aproximativ 30 kilograme de cannabis (substanţă uscată).

Din cercetări a rezultat că membrii grupării au organizat şi finanţat activitatea de cultivare ilegală de cannabis, în scopul comercializării drogurilor de risc în ţări din Uniunea Europeană.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor din cadrul DCCO Bucureşti, BCCO Timişoara, IPJ Timiş, IPJ ARAD şi ISU ARAD, iar suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de catre SRI Arad.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 7 al.1 din Legea 39/2003, art.2 al.1 şi art.10 din Legea 143/2000.

Procurorii DIICOT vor proceda la audierea învinuiţilor şi vor dispune măsurile legale în cauză după finalizarea audierilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More