Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Cinci bărbați din Turda au fost arestați, după ce au jefuit și ucis o femeie de 93 de ani, fostă profesoară în Turda

0 52

Cei cinci tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani au fost arestați preventiv pentru 29 de zile, fiind principalii suspecți pentru comiterea unui jaf cu consecințe deosebit de grave în luna februarie. Cei cinci ar fi participat împreună la jefuirea unei case din Turda, în care locuia o femeie de 93 de ani, fostă profesoară la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda.

Jaful a avut loc în 26 februarie, când cinci bărbați au intrat în casa unei femei de 93 de ani, care locuia împreună cu sora ei cu un an mai tânără. Proprietara locuinței a fost bătută, în urma rănilor suferite aceasta pierzându-și viața.

”În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei municipiului Turda, în colaborare cu specialişti din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Cluj şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Cluj, au fost identificaţi şi depistaţi suspecţii Z. Tadeus-Crisitian de 29 ani, B. Andrei-Cosmin de 29 ani, D. Daniel-Iulian de 29 ani, C. Ioan-Marin de 20 ani şi C. Liviu-Sebastian de 28 ani, toţi din mun. Turda, jud. Cluj”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Cu ocazia cercetărilor efectuate anchetatorii au stabilit că suspecții au pătruns în locuinţa unei femei în vârstă de 93 ani, de unde, prin violenţe şi ameninţări, au sustras mai multe bunuri aparţinând acesteia precum şi surorii sale de 92 ani, cauzând un prejudiciu total de 2.000 lei. Ca urmare a leziunilor suferite una dintre victime a decedat.

Maria Cerghizan, fostă profesoară la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda, a murit la finele lunii februarie la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, după ce fusese atacată în propria locuinţă. Și sora acesteia, Eugenia Popa, a fost lovită și agresată de autorii jafului.

În baza probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva suspecţilor pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu în formă calificată, tâlhărie şi omor deosebit de grav, iar faţă de numitul C. Ioan-Marin pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la violare de domiciliu şi tâlhărie.

La data de 23 martie Parchetul a dispus arestarea preventivă a suspecţilor pe o durată de 29 zile.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More