Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Clujean cercetat pentru comercializare de medicamente contrafăcute. Vindea pastilele pe internet

0 62

IPJ Cluj_Captura medicamente contrafacute 12.08

Poliţiştii clujeni au efectuat 3 percheziţii în municipiul Cluj-Napoca, la locuinţa şi imobilele adiacente aparţinând unui bărbat bănuit de comercializarea şi deţinerea, în mod ilegal, de produse farmaceutice. Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 170 cutii medicamente şi sume de bani proveniţi din vânzarea de asemenea produse.

La data de 12 august a.c., în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitătii Economice, s-a dispus continurea urmăririi penale faţă de un bărbat de 30 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, pentru comiterea infracţiunilor de punere in circulatie a unui produs (medicamente) purtând o marcă identică cu o marcă înregistrată, respectiv prepararea, oferirea sau expunerea spre vânzare de medicamente contrafăcute sau substituite care sunt vătămătoare sănătăţii

Din investigaţii a reieşit că, în perioada anilor 2014-2015, bărbatul ar fi oferit spre vânzare produse farmaceutice contrafacute, postând anunţuri cu oferte pe site-uri de internet. Acestea aveau aplicate mărci şi semne identice cu cele ale unor mărci înregistrate, fără acordul titularului de marcă.

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, având suportul de specialitate al Serviciului pentru Operaţiuni Speciale Cluj-Napoca, au efectuat trei percheziţii la domiciliul bărbatului şi în imobilele adiacente aflate în curte, stabilindu-se că acesta deţine în scop comercial produse farmaceutice, destinate îmbunătăţirii performanţelor fizice, care conţin substanţa activă SIDENAFIL CITRATE, produse care se vând numai în farmacii, pe bază de reţetă.

La percheziţiile efectuate au fost descoperite şi ridicate pentru administrarea probatoriului un număr de 170 cutii produse farmaceutice, suma de 2.300 lei şi 50 euro, provenite din vânzarea de medicamente, documente de curierat şi transport a unor colete, înscrisuri, precum şi o unitate de calculator.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More