Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Clujeanul care a furat tezaurul din aur al Sfântului Pantaleone a fost arestat

0 195

Un român a reușit să-i șocheze pe italieni, după ce a furat tezaurul din aur al Sf. Pantaleone, protectorul catedralei aflate în oraşul  Vallo della Lucania. Făptașul a fost prins de polițiștii clujeni pentru a fi predat autorităților din Italia.

Nelu Bala a fost  reţinut în urmă cu doar câteva zile, respectiv  pe 4 aprilie, după ce pe numele său fusese emis  un mandat european de arestare. Anchetatorii italieni îl acuză pe român că, la începutul lui februarie, a furat tezaurul din aur al Sfântului Pantaleone, în valoare de 100.000 de euro, potrivit news.ro.

Presa italiană a relatat că furtul a fost comis de Nelu Bala, împreună cu alte persoane. Hoții s-au ocupat de sistemul de supraveghere video, după care au blocat accesul în piaţa în care se afla catedrala italiană, folosind  jardiniere, şi au găurit cauciucurile unor maşini parcate în zona cu pricina. Mai apoi, și-au acoperit capetele cu glugi și au intrat în lăcașul de cult, furând tezaurul de aur.

Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au dat undă verde cererii autorităţilor italiene de predare a românului, singura condiție fiind aceea ca în cazul în care va fi condamnat la închisoare, el să-și ispășească pedeapsa în România.

Curtea de Apel Cluj a respins cererea de remitere de bunuri formulată de către autorităţile judiciare din Italia.

Presa italiană a scris că un român este acuzat că, la începutul lunii februarie, a furat, împreună cu alte persoane, tezaurul din aur al Sfântului Pantaleone, din interiorul Catedralei italiene Vallo della Lucania, acesta fiind arestat în România.

Potrivit informaţiilor furnizate de cotidianul La Citta di Salerno, Nelu Bala (26 de ani), al cărui nume figura, din luna martie, pe lista persoanelor căutate, este unul dintre membrii grupului care a comis furtul în valoare de 100.000 de euro, din 1 februarie, din catedrala italiană. Ceilalți membri ai grupării arestați sunt:  Cutitar Marius, 33 ani, Lacatus Andrei Ciprian, 20 ani, Ciurar Calin, 30 ani, Calin Angelo, 32 ani, Silaghi Florin Vandan, 32 ani.

arresti_pantaleone

Arestarea a fost posibilă datorită anchetei făcute de către carabinierii din Vallo della Lucania.

Potrivit cotidianului citat, anchetatorii sunt convinşi că în scurt timp vor putea recupera şi restul tezaurului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More