Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Cod roșu la Zalău. Furtuna a făcut ravagii

0 2.808

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă Cod Roşu, cu efect imediat, pentru judeţul Sălaj, în doar câteva minute mai multe localități fiind lovite de furtuna puternică. La Zalău, străzile au fost inundate, iar geamuri, acoperișuri și mașini distruse de grindină.

Potrivit alertei, cele mai afectate zone din județ au fost localitățile Zalău și Meseșenii de Jos, unde s-a semnalat grindină de mari dimensiuni, vijelie, aversă torențială cu 30…40 l/mp.

”În urma avertizării de fenomene meteorologice cod roșu ce vizează grindina de mari dimensiuni, vijelie, averse torențiale pentru județul Sălaj, cu valabilitate în data de 11.06.2020 în intervalul 15.10 – 15.40, s-au înregistrat efecte în municipiul Zalău unde sunt inundate mai multe curți si gospodării. De asemenea au fost avariate mai multe autovehicule de copacii căzuți, alte elemente copertina)”, transmite ISU Sălaj.

În acest context au fost emise mesaje de avertizare a populației prin sistemul Ro-Alert, pentru ca oamenii să se pună la adăpost.

Din păcate, avertizarea a fost transmisă prea târziu, multe pagube fiind deja produse în momentul în care oamenii au primit mesajul de alertă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More