Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Consiliul Local Dej a aprobat bugetul pe 2014

1 58

consiliul local dej 2014

Cu 14 voturi ”pentru” și patru abțineri, consilierii locali au aprobat azi în ședința de Consiliu, bugetul pe anul 2014. Abținerile la votul final au venit din partea consilierilor PDL.

În urma unei ședințe care a durat patru ore, Consiliul Local al Municipiului Dej a aprobat azi bugetul local pentru anul 2014. Doar prezentarea proiectului de hotărâre, susținută de primarul Costan Morar, a durat aproape o oră, alte două ore fiind dedicate discutării bugetului.

Până la urmă, proiectul de hotărâre a strâns 14 voturi pentru, din totalul de 18 consilieri prezenți. Cei patru consilieri PDL (Melinda Alexandru, Simion Buburuz, Marius Butuza și Ion Mailat) s-au abținut de la vot.

Tot în cadrul ședinței de azi, s-a discutat și problema tomografului cu care a fost dotat Spitalul Municipal Dej anul trecut. Acesta va fi pus în funcțiune în luna martie, după ce vor fi finalizate ultimele lucrări necesare pentru ca aparatul să poată fi folosit.

Citiți și: Soarta clubului de fotbal Unirea Dej se decide în februarie

În cadrul bugetului local din acest an au fost cuprinse și finalizarea sau începerea unor lucrări. Finalizarea lucrărilor la capela din cimitirul Dealul Florilor și începerea lucrărilor de reamenajare a capelei din cimitirul de pe strada Traian.

Un alt proiect considerat important este cel al amenajării și extinderii Casei de Cultură Dej. Centrul Cultural ”Arta” se va extinde în partea din spate, municipalitatea urmând să achiziționeze o suprafață de 2 ari de teren, unde vor fi construite vestiare. Investiția ar ajunge la 12-13 miliarde de lei vechi.

Totodată, conform primarului în toamna acestui an (perioada august – septembrie) se vor finaliza și lucrările la noua piață agroalimentară din centrul orașului.

Citiți și: VIDEO – Anima Pro Terra Dej acuză primarul: ”Schimbă regulile jocului de la o lună la alta”

Primarul Costan Morar a insistat și în ședința de azi pe ideea cumpărării definitive a unui patinoar artificial, pentru realizarea acestei investiții urmând a se apela la ajutor din partea Consiliului Județean. Astfel, Primăria ar urma să achite în doi ani de zile suma pe care ar fi dat-o pe închirierea patinoarului, restul urmând să fie suportat de la județ.

Tot la ședința de azi, la propunerea consilierului PSD Ion Mailat, s-a hotărât ca la fiecare ședință a Consiliului din acest an să fie prezenți reprezentanți ai societății Transurb care să prezinte informări și rapoarte de venituri și cheltuieli (la fel cum se întâmplă în cazul Spitalului Municipal Dej). Prin acest demers se încearcă acordarea unui ajutor societății de transport în comun, care este în pragul colapsului, dar și găsirea unor soluții de impulsionare a dejenilor să circule mai mult cu transportul în comun.

Restul investițiilor ce vor fi începute sau finalizate în acest an la Dej le puteți vedea în materialul video, care cuprinde integral prezentarea bugetului local pe anul 2014.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More